ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Un nou cutremur a avut loc în Estul Turciei. Acesta a avut o intensitate de 5, pe scara Richter, la o adâncime de 10 kilometri.

Bilanțul victimelor a ajuns la peste 4.800.

 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Bilanțul cumulat al cutremurelor produse luni în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, a crescut la 4.372 de persoane, transmite Știripesurse.
 

Bilanțul Turciei a crescut la 2.921 de persoane începând de marți dimineață, potrivit lui Yunus Sezer, șeful serviciilor pentru dezastre din Turcia. În total, au fost raportați 15.834 de răniți, a declarat Sezer într-o conferință de presă la Ankara. 

În Siria, bilanțul a crescut la 1.451 de morți și 3.351 de răniți.
 
 
Amintim că în Turcia și Siria a avut loc un cutremur major, de 7,8 grade pe scara Richter, urmat de alte două replici, prima de 7,5, iar cea de-a doua fiind de 5,7. Erdogan a declarat că acesta este cel mai mare dezastru înregistrat în Turcia după anul 1939, adăugând că 2.818 de clădiri s-au prăbușit în urma cutremurului.
 
 
 
Imaginile dezastrului:
 More than 3,000 dead as two massive earthquakes rock Turkey and Syria
 
 LIVE TEXT Cutremure cu magnitudini 7,8, respectiv 7,5, în Turcia, la granița cu Siria: Peste 2.600 de morți. Imagini cu clădiri prăbușite | FOTO VIDEO | adevarul.ro
 
VIDEO Cum s-a produs cutremurul devastator din Turcia | Digi24
 
România trimite salvatori în Turcia. Ședință de urgență a CNSU după cutremurul devastator de luni dimineața | Digi24

 
 Revenim cu update-uri mai târziu!