ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile dintr-un oraș chinez au dat un ordin ca toate animalele de apartament aparținând persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 dintr-un anumit cartier să fie ucise, informează Business Insider.

Cartierul Anci din orașul Langfang, situat în nordul Chinei, a emis miercuri o notificare privind „sacrificarea tuturor animalelor de apartament” ale bolnavilor de COVID, a relatat agenția de stat China News Service.

Ordinul a fost în vigoare pentru un interval scurt de timp, până miercuri la ora locală 17:00, potrivit unui reprezentant al Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor din Langfang. Se pare că, ulterior, autoritățile s-au răzgândit. Nu este clar câte animale au fost ucise.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au declarat că animalele de companie pot lua virusul de la oameni, dar că riscul ca acestea să răspândească boala la oameni ar fi „scăzut”.

China a implementat o strategie agresivă de zero-COVID încă de la începutul pandemiei.

Jumătate din orașul Shanghai - care are o populație de aproximativ 26 de milioane de locuitori - a fost plasată în carantină la începutul acestei săptămâni, în urma unui nou val de infectări. Cealaltă jumătate urmează să fie închisă vineri.