ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre cele mai mari operațiuni de Fake News împotriva lui Trump - acuza că este sprijinit de Putin și Rusia - a fost pusă la cale de democrați pe mână chiar cu un agent rus, arestat de FBI azi. MO-ul este valabil și pentru alte operațiuni în derulare chiar în România. De cele mai multe ori hoții și autorii de „fake news”, respectiv agenții Rusiei, sunt cei care strigă „hoții” și acuză de „fake news”.

Procurorul special american John Durham a desecretizat joi un rechizitoriu federal al marelui juriu care acuză sursa principală pentru dosarul Steele, acum discreditată, că a mințit în mod repetat FBI-ul în timpul anchetei privind afacerea ineventată Trump-Rusia, care a pus pe nedrept în pericol președinția lui Donald Trump, informează Just the News. Agentul Igor Danchenko a fost arestat azi.


Actul de acuzare de 39 de pagini susține că analistul rus Igor Danchenko a indus în eroare FBI cu privire la contactele sale cu oficiali guvernamentali ruși și cu un director al unei firme de relații publice apropiat democraților, minciuni care au afectat în mod semnificativ ancheta FBI și declarațiile sale în fața Curții de Supraveghere a Activităților Străine de Spionaj pentru a obține mandate de supraveghere a echipei de campanie a lui Trump și a unuia dintre consilierii săi.
 
 
 
Toate minciunile lui Danchenko au fost semnificative pentru FBI, deoarece, printre altele, (1) investigația FBI privind campania lui Trump s-a bazat în mare parte pe Rapoartele Companiei pentru a obține mandate FISA (în baza legii privind supravegherea informațiilor externe - n.n.) pentru supravegherea Consilierului-1, (2) FBI, în cele din urmă, a alocat resurse substanțiale pentru a încerca să investigheze și să coroboreze afirmațiile din Rapoartele Companiei, inclusiv credibilitatea surselor secundare ale lui Danchenko; și (3) Rapoartele Companiei, precum și informațiile colectate pentru Rapoarte de către Danchenko, au contribuit la deciziile de investigare ale FBI și la declarațiile sub jurământ pe care FBI le-a făcut în fața Curții de Supraveghere a Activităților Străine de Spionaj în toată perioada relevantă”, se arată în rechizitoriu.

Puteți citi rechizitoriul complet aici.
 
Printre altele, Danchenko este acuzat că ar fi inclus în dosar informații obținute de la directorul unei firme de PR care are legături cu democrații și că nu a informat FBI despre acest lucru.
 
„Danchenko a declarat în mod fals că nu a comunicat niciodată cu o anumită persoană din SUA - implicată de mult timp în politica Partidului Democrat și care pe atunci era director al unei firme de relații publice din SUA - în legătură cu nicio acuzație din rapoartele companiei”, se arată în rechizitoriu. „În realitate și de fapt, și după cum Danchenko știa foarte bine, Danchenko a obținut una sau mai multe acuzații specifice din Rapoartele Companiei în mod anonim de la directorul de PR.”
 
„Rolul directorului firmei de relații publice ca furnizor de informații pentru rapoartele companiei a fost extrem de relevant și semnificativ pentru evaluarea făcută de FBI acelor rapoarte, deoarece (a) directorul PR avea legături preexistente și continue cu numeroase persoane numite sau descrise în rapoartele companiei” și „a menținut o implicare istorică și continuă în politica democrată, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la credibilitatea, motivațiile și posibila părtinire a directorului PR ca sursă de informații”, se mai arată în rechizitoriu.
 
Actul de acuzare reprezintă o nouă bilă neagră pentru Christopher Steele, fostul agent MI-6 care a întocmit dosarul în numele firmei de avocatură a echipei de campanie a lui Hillary Clinton. El și-a apărat recent producția, dar actul de acuzare arată clar că principala subsursă care i-a furnizat informațiile a mințit în mod repetat.

Danchenko a fost arestat joi de autoritățile federale, urmând să apară în fața instanței, mai transmite sursa citată.