ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE ORA 18.00: TRANSMISIE VIDEO MAI SUS.

Librăria Sophia și revista Familia Ortodoxă, în parteneriat media cu ActiveNews, au organizat marți, 23 aprilie 2024, orele 18.00, la sediul librăriei din București, din strada Bibescu Vodă nr. 19, de la poalele Patriarhiei, lansarea numărului pe aprilie al revistei. Invitat: Dan Puric. FOTO:

Știrea inițială:

De data aceasta, invitatul Familiei Ortodoxe este binecunoscutul actor, eseist, autor și regizor de teatru Dan Puric.

În cadrul Conferinței publice, cu intrare liberă, scriitoarea Tatiana Petrache, autoare Familia Ortodoxă și moderatoarea conferinței, va prezenta tema numărului din aprilie - De ce suntem dezbinați - și va face o introducere pentru subiectul întâlnirii: „vom discuta despre crizele unei societăți care se vrea „post-identitară”, în care asistăm adesea inerți și neputincioși la diluarea identităților – de la identitatea noastră biologică, sexuală, până la cea națională”, ne-a transmis aceasta.

Ștergerea identităților face parte din agenda unei ideologii satanice care și-a propus, întâi de toate, dizolvarea legăturii omului cu Dumnezeu, afirmă colegii noștri de presă de la Familia Ortodoxă.

Despre Cioară și Vultur la Sf. Munte Athos

Aflat zilele trecute în pelerinaj la Sfântul munte Athos celebrul actor, eseist, regizor, scriitor și filosof Dan Puric a conferențiat într-un mod insolit la Schitul românesc Sfântul Nicolae din Kapsala. Si chiar în fața chiliei Sfântului, la rugămințile câtorva zeci de români aflați și ei tot în pelerinaj, a scris ZiuaNews.

Printre altele, Puric i-a felicitat pe cei prezenți pentru faptul că au venit la locurile sfinte de pe Athos, în loc să se fi dus la Bruxelles sau la Strasbourg. Iar pelerinajul lor nu înseamnă altceva decât „o încărcare duhovnicească și cu credință creștină”.

„Singura pasăre care atacă vulturul este cioara, care vrea să-i dea vulturului o lovitură în moalele capului. Ce face vulturul, întoarce capul? Nicidecum, el întinde aripile și se ridică tot mai sus în aerul rarefiat unde cioara nu poate respira și coboară din spatele acestuia. Așa faceți dvs acum , dragi creștini. Întindeți aripile și vă ridicați la înălțimi creștine de neatins. Așa scăpați de leprele politice din țară, lepre care vă asediază zi de zi!”, a conchis Dan Puric.

Tot pentru ZiuaNews, Dan Puric a oferit ieri un editorial:

Trezește-te, popor român! 

Ți s-a luat dreptul la istorie, popor român! Ți s-a rupt legătura cu pământul și de aceea acum rătăcești, căci pentru tine, pământul nu a fost nicicând obsesia cuceritorului, ci a fost timp frământat de strămoși!

Popor român, nu te lăsa contaminat de jalnica populație ce te înconjoară, căci populația este asemenea peste tot în lume! Numai poporul este întotdeauna unic întru ființă. Nu fi doar vorbitor de limba română, ci fi trăitor și mărturisitor de suflet românesc!

Trezește-te, popor român! A dispărut sclavagismul, dar nu sclavul! Iar sclavul lumii moderne nu se revoltă. Invizibile cătușe te-au înrobit pe nesimțite! Au rămas din tine doar sărbătorile creștine, dar nu și libertatea privilegiului de-a fi creștin! Ai grijă, popor român, căci cei care strigă astăzi că vor să salveze planeta, ucid în ascuns popoare și țări! Barbarii civilizați ai lumii de azi aduc pe caii lor iuți, computerizați, în infinite hoarde digitale, otrava unei lumi fără de Dumnezeu. În goana lor nebună, peste trupul popoarelor osândite, aruncă asupra copiilor și tinerilor noștri ispita cumplită a unei libertăți fără aripi, ce zilnic se lovește de tâmpla încărunțită și neputincioasă a părinților lor.

Trezește-te, popor român, ca să vezi că înainte de a ți se lua bogățiile pământului, ți s-a luat demnitatea, iar fără de demnitate, ce este un popor dacă nu o populație de robi ce și-a pierdut simțul adevărului, cerșind zilnic minciuni întronate, resturile căzute de la masa ei? Fii popor, popor român, și nu populație, căci aceasta din urmă este conștiința adormită a unui neam! Trezește-te ca să-ți aperi icoana sufletească, pe care zilnic barbarii lumii civilizate o zdrobesc, oferindu-ți, în schimb, neantul lumii lor! Identitatea, trecutul și mai ales credința, toate acestea sunt deja cruci triste în cimitirul de azi al ființei tale.

Popor român, fii popor și nu populație, căci poporul își apără zilnic libertatea, pe când populația tot zilnic și-o vinde! Poporul suferă, luptă, pătimește ca să-și apere credința, propriile ei rădăcini sufletești și se bucură în taină de noblețea firii lui și, mai ales, de adânca lui credință. Pe când populația pe toate acestea le neagă, căci le vinde zilnic pentru nimicul bunăstării de-o zi. Populația râde de valorile unui neam sau este indiferentă. Ea nu cunoaște jertfa, ci un permanent confort sufletesc, ce-i tranchilizează ființa într-un somn adânc. Poporul își sacrifică ce are mai bun ca să dăinuiască. Populația nu riscă nimic, căci ține la existența ei minoră.

Poporul moare, luptând în picioare! Populația trăiește în genunchi! Poporul are trecut și viitor! Populația un veșnic mediocru prezent. Din rândul poporului s-au născut și se vor naște veșnic sfinți, martiri, eroi și genii. Din rândul populației, în schimb, se nasc trădătorii, vânzătorii de țară, conducătorii corupți și, mai ales, lipsa de conștință a unui neam.

Învață din nou, popor român, să spun copiilor tăi povestea cea adevărată și demnă a neamului tău și ai să vezi că vrei crește la sânul tău lumini ce alungă întunericul și nu umile și speriate umbre ce-și îndrăgesc peștera. Învață-i să-și privească țara cu ochi de stăpân, nu de rob! Învață-i să aibă mereu neamul sub pleoape! Sunt momente în viața unui neam, momente de cumpănă, în care ființa lui este amenințată să dispară și nu atât războaiele sau catastrofele naturale, care în mod neașteptat trezesc întregul organism al unui neam prin simplul instinct de conservare, cât somnul conștinței unui întreg popor. Atunci când o cumplită letargie s-a așezat pe țară, deoarece nimeni n-a mai stat de veghe la granițele ei sufletești. Este ca o cucerire în somn a unui întreg ținut sufletesc a unui neam întreg. Așa au dispărut încet, insesizabil, sub lava istoriei, popoare întregi și, mai ales, imperii ce păreau nemuritoare. Și tot astfel, este amenințat astăzi să dispară sub ochii noștri adormiți de somnul conștinței neamul acesta românesc!

Trezește-te, popor român! Și, mai ales, nu te teme! Fii precum vulturul, care atacat în zbor de corb și lovit în ceafă, nu întoarce capul ca să-i răspundă, ci-și deschide aripile cât mai mult, ca să se înalțe și mai sus, acolo unde corbul nu-l poate ajunge. Așa înalță-te și tu, popor român, deasupra acestei triste istorii trecătoare, prin aripile credințe sfinte, moștenite din neam în neam! Și dacă cândva te va copleși tristețea, să nu-ți fie frică să plângi, popor român, popor-lacrimă, căci numai cei care au plâns din străfundul inimii lor, L-au văzut pe Dumnezeu! Căci tu, popor român, tot timpul ai făcut din suferință o Înviere! Și, mai ales, nu te teme, când lumea străină de Dumnezeu îți spune că ești o margine a lumii! Ce sfântă umilință! Nu te teme, popor român, căci și Nazaretul a fost o margine a imperiului și a dat pe Cel ce a biruit lumea! Și astfel, întru credința ta neclintită, în zilele de mâine, vei tămădui fără de știre lumea bolnavă de azi! Nu te teme, popor român, căci tu ești neam binecuvântat!

Dan Puric

Vă așteptăm de Sfântul Gheorghe la Librăria Sophia!

Din aceeași serie: VIDEO ÎN DIRECT: Virgiliu Gheorghe și Marina-Ioana Alexandru despre Războiul împotriva Familiei. Dialog direct, joi, 14 martie, orele 18.00, la Librăria SOPHIA din București, în cadrul Conferințelor FAMILIA ORTODOXĂ

Deținuții se trezeau cu gura plină de sânge pentru că își mâncau limba de foame - Poetul Demostene Andronescu la lansarea revistei Familia Ortodoxă despre Valeriu Gafencu și Sfinții Închisorilor dar și despre Sfinții Japoniei - VIDEO/FOTO