Reîntors de la Muntele Athos, unde anul acesta l-a avut alături, în acest „cuib de liniște” pe Mihai Morar, colegul alături de care își împarte diminețile la radio, Daniel Buzdugan a postat un nou mesaj pe Facebook.  Aducând slavă lui Dumnezeu în ziua în care creștinii-ortodocși au prăznuit Înălțarea Sfintei Cruci.  „Azi sărbătorim cea mai puternică armă din lume: Sfânta Cruce, semnul lui Hristos și al creștinismului”, scrie omul de radio care se raportează la modelul divin în tot ce face.  Daniel Buzdugan spune că  „orice lucru bun trebuie să înceapă cu o cruce”, iar oamenii trebuie să se însemneze cu semnul sfintei cruci, pentru a se încredința grijii lui Dumnezeu.


”Azi sărbătorim cea mai puternică armă din lume: Sfânta Cruce, semnul lui Hristos și al creștinismului. Prin unele sate din Moldova și Ardeal încă mai sunt case care mai au pe acoperiș Sfântul semn al Crucii. În zonele maghiare din Covasna și Harghita aproape ca nu vezi casa fără cruce.
Este un semn dumnezeiesc de mare ajutor. Orice lucru bun trebuie să înceapă cu o cruce: rugăciunea, orice lucrări, la intrarea și ieșirea din casă, când ne așezăm la masă, la vreme de mâhnire, la vreme de bucurie, când ne tulbură gândurile rele, înainte de somn, este bine să ne însemnăm cu semnul sfintei cruci, pentru a ne încredința grijii lui Dumnezeu.
Când îmi încep ziua făcându-mi cruce îmi vine o pace și o liniște în suflet, oricât de grea ar fi ziua care urmează, simt că-L salut pe Hristos și știu sigur că El îmi va răspunde și mă va mângâia!
Bucură-te, Cinstită Cruce, păzitoarea lumii!”, a scris Daniel Buzdugan pe Facebook.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews