ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reîntors de la Muntele Athos, unde anul acesta l-a avut alături, în acest „cuib de liniște” pe Mihai Morar, colegul alături de care își împarte diminețile la radio, Daniel Buzdugan a postat un nou mesaj pe Facebook.  Aducând slavă lui Dumnezeu în ziua în care creștinii-ortodocși au prăznuit Înălțarea Sfintei Cruci.  „Azi sărbătorim cea mai puternică armă din lume: Sfânta Cruce, semnul lui Hristos și al creștinismului”, scrie omul de radio care se raportează la modelul divin în tot ce face.  Daniel Buzdugan spune că  „orice lucru bun trebuie să înceapă cu o cruce”, iar oamenii trebuie să se însemneze cu semnul sfintei cruci, pentru a se încredința grijii lui Dumnezeu.


”Azi sărbătorim cea mai puternică armă din lume: Sfânta Cruce, semnul lui Hristos și al creștinismului. Prin unele sate din Moldova și Ardeal încă mai sunt case care mai au pe acoperiș Sfântul semn al Crucii. În zonele maghiare din Covasna și Harghita aproape ca nu vezi casa fără cruce.
Este un semn dumnezeiesc de mare ajutor. Orice lucru bun trebuie să înceapă cu o cruce: rugăciunea, orice lucrări, la intrarea și ieșirea din casă, când ne așezăm la masă, la vreme de mâhnire, la vreme de bucurie, când ne tulbură gândurile rele, înainte de somn, este bine să ne însemnăm cu semnul sfintei cruci, pentru a ne încredința grijii lui Dumnezeu.
Când îmi încep ziua făcându-mi cruce îmi vine o pace și o liniște în suflet, oricât de grea ar fi ziua care urmează, simt că-L salut pe Hristos și știu sigur că El îmi va răspunde și mă va mângâia!
Bucură-te, Cinstită Cruce, păzitoarea lumii!”, a scris Daniel Buzdugan pe Facebook.