ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doamna Daniela Ciută, directoarea publicației Buletin de Carei, a descoperit că procurorul Alexandru Voicu Meszar  cel care a încercat să claseze dosarul privind amenințarea cu moartea la adresa ei și a familiei dânsei, este unul dintre „acoperiții” SRI din Justiție, nominalizat la poziția 361 din lista făcută de jurnalistul Ion Spânu la Cotidianul.ro cu toți „acoperiții” din Justiție. Daniela Ciută a scris un articol pe această temă și a constatat că Facebook împiedică utilizatorii să redistribuie postarea acestuia din pagina Buletin de Carei.  
 
 

ActiveNews îi face dreptate și mediatizează situația de la Carei, relatată anterior aici

„Procurorul care a considerat că amenințarea cu moartea din data de 12 februarie 2020, la adresa familiei mele, este un act natural doar pentru că mă bucur de vizibilitate media se află pe lista „acoperiților” din justiție. Adică am intrat în colimatorul SRI din moment ce nu se dorește comunicarea numelui autorului amenințării, așa cum s-a procedat în cazul altor cetățeni români? Deranjează că am semnalat lipsa învățământului în limba română, limbă maternă și oficială pentru români la toate specializările școlilor de meserii din Carei? Că ospătarii sunt pregătiți doar în limba minoritarilor, iar pe domeniul public se refuză aprobarea amplasării unui catarg cu tricolor românesc  de către ASTRA Carei?

Potrivit unui material publicat de Ion Spânu de la cotidianul.ro, în România există nu mai puțin de 500 de procurori care au devenit, cu sau fără voie, „agenți de influență" ai Trinomului SRI, Parchetul General și ÎCCJ, ceea ce definește statutul de „acoperiți ai Sistemului"! Grav este că pe această „Listă" există nu numai procurori, ci și judecători, iar ceea ce este și mai grav este prezența pe listă a unui număr de 126 de auditori de justiție, adică absolvenți ai Institutului de Magistratură.

Lista cuprinde și numele unui procuror careian, nimeni altul decât cel care a considerat că amenințarea cu moartea la adresa unei familii de oameni de afaceri este ceva natural.

Am contestat în instanță Decizia de clasare  propusă, iar Judecătoria Carei a considerat că nu e corectă clasarea cazului și, deci, a impus reînceperea cercetărilor și demascarea autorului amenințării cu moartea.

Decizia finală a fost comunicată la data de 31 mai 2021 dar nici până la această dată nu se dorește comunicarea numelui autorului amenințării cu moartea.  O fi și el un acoperit și…corb la corb nu își scoate ochii.

La Carei este o adevărată aventură să te manifești ca român și să spui lucrurilor pe nume. Amemințările sunt la ordinea zilei, la fel și linșajul mediatic din partea presei aservite și plătite de primar din bugetul local”, relatează Daniela Ciută în Buletin de Carei.
 
Mai mult decât atât, algoritmii cenzurii Facebook s-au activat pentru a împiedica răspândirea știrii despre procurorul „acoperit”:
 
 
„Nu le-a plăcut materialul despre procurorul „acoperit” din Carei care spune că amenințarea cu moartea a unei persoane ce se expune mediatic e ceva natural. Imediat a intervenit cenzura și blocarea vizibilității paginii Buletin de Carei. Articolele Buletin de Carei nu sunt pe placul celor ce sprijină conducerea excvlusiv UDMR a Primăriei Carei. Nu le place niciun material informativ despre realitatea careiană, despre abuzurile și discriminarea practicată, despre politica antiromânească de la Carei.

Băieții șmecheri cu acces la rețelele sociale cred că dacă cenzurează Buletin de Carei, limitează vizibilitatea și împiedică distribuirea atunci nu se va mai afla  nimic din ce se petrece la Carei. Cât efort și chinuială, e drept… până și cu finanțare locală. Și totul degeaba. Pentru că drumul nostru duce doar înainte.

Așa a pățit aseară Luis Bratu din București când a dorit să distribuie materialul despre procurorul careian „acoperit”.

Primim zilnic semnalări despre blocarea funcției de Distribuire a articolelor Buletin de Carei, despre interzicerea de postări de comentarii.  Se pare că am intrat în atenția serviciilor antiromânești cu finanțare românească din moment ce deranjăm prin luările de atitudine în ce privește politica locală antiromânească

Nu puteți voi cenzura cât putem noi semnala despre realitatea careiană”, a atras atenția publicația românească Buletin de Carei