Scandalul și presiunile externe pe tema legii offshore sunt departe de a se fi încheiat. Modul în care a reacționat Austria după protestele din 10 august, cerând explicații după atacarea unor jurnaliști de la postul ORF de către jandarmi și condamnând violențele, îl fac pe Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului Dăncilă să considere că Viena ar avea unele înțelegeri cu președintele Iohannis asupra legii offshore.

Consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă, îl acuză, indirect, pe Iohannis, de înțelegeri privind legea offshore, menționând că odată cu respingerea promulgării legii, postul național austriac devine interesat de țara noastră. De asemenea, Vâlcov a postat două fotografii, una de la întâlnirea președintelui cu directorul general al OMV și a doua de la întâlnirea reprezentantului OMV cu Vladimir Putin, scrie stiripesurse.ro.

„În ianuarie 2018 Mr Seele, CEO OMV și Mr Werner discută în privat despre gazele din Marea Neagra. În iulie, Parlamentul adopta Legea Offshore, cu o mică modificare de 6 miliarde de $ în plus pentru statul român. În august, Mr Werner respinge Legea Offshore. Tot în august, postul național de televiziune austriac ORF devine brusc interesat de România și acuză represiuni din partea jandarmeriei române.

Vom vedea continuarea! Dar de data asta vă asigur că statul român va cere ceea ce i se cuvine. 
 
P.S. Mr Seele and Mr Putin, two good friends (n.r. Domnul Seele și domnul Putin, doi prieteni buni)", a scris Darius Valcov pe Facebook.

Reamintim că, după protestul din 10 august, mai mulți politicieni au pus artileria grea pe guvernul de la București, vorbind despre incapacitatea Executivului român de a gestiona președinția Consiliului UE, din 2019. Wolfgang Zinggl, liderul grupului Lista Peter Pilz (centru-stânga) din Parlamentul Austriei, a cerut chiar schimbarea Guvernului de la București, afirmând că „un guvern nou-ales ar fi oricum mai bine plasat pentru a exercita Președinția Consiliului UE și a atribuțiilor aferente”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews