ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Scandalul și presiunile externe pe tema legii offshore sunt departe de a se fi încheiat. Modul în care a reacționat Austria după protestele din 10 august, cerând explicații după atacarea unor jurnaliști de la postul ORF de către jandarmi și condamnând violențele, îl fac pe Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului Dăncilă să considere că Viena ar avea unele înțelegeri cu președintele Iohannis asupra legii offshore.

Consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă, îl acuză, indirect, pe Iohannis, de înțelegeri privind legea offshore, menționând că odată cu respingerea promulgării legii, postul național austriac devine interesat de țara noastră. De asemenea, Vâlcov a postat două fotografii, una de la întâlnirea președintelui cu directorul general al OMV și a doua de la întâlnirea reprezentantului OMV cu Vladimir Putin, scrie stiripesurse.ro.

„În ianuarie 2018 Mr Seele, CEO OMV și Mr Werner discută în privat despre gazele din Marea Neagra. În iulie, Parlamentul adopta Legea Offshore, cu o mică modificare de 6 miliarde de $ în plus pentru statul român. În august, Mr Werner respinge Legea Offshore. Tot în august, postul național de televiziune austriac ORF devine brusc interesat de România și acuză represiuni din partea jandarmeriei române.

Vom vedea continuarea! Dar de data asta vă asigur că statul român va cere ceea ce i se cuvine. 
 
P.S. Mr Seele and Mr Putin, two good friends (n.r. Domnul Seele și domnul Putin, doi prieteni buni)", a scris Darius Valcov pe Facebook.

Reamintim că, după protestul din 10 august, mai mulți politicieni au pus artileria grea pe guvernul de la București, vorbind despre incapacitatea Executivului român de a gestiona președinția Consiliului UE, din 2019. Wolfgang Zinggl, liderul grupului Lista Peter Pilz (centru-stânga) din Parlamentul Austriei, a cerut chiar schimbarea Guvernului de la București, afirmând că „un guvern nou-ales ar fi oricum mai bine plasat pentru a exercita Președinția Consiliului UE și a atribuțiilor aferente”.