ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul S.S.M./P.S.I.-S.U., a achiziționat un defibrilator cardiac pe care l-a amplasat în curtea Ansamblului Mitropolitan, pe tabloul de informare turistică situat în fața Catedralei.

Aparatul electronic folosit în tratamentul fibrilației atriale sau ventriculare este extrem de util în cazul unor urgențe, până la sosirea unui echipaj medical specializat, având instrucțiuni simple de folosire în cazul acordării primului ajutor, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor.

El a fost livrat și instalat de o societate comercială din Cluj specializată în aparatura medicală de urgență.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași (ISUJ Iași) se va ocupa zilele acestea de instruirea unor persoane care asigură permanența în cadrul Ansamblului Mitropolitan pentru ca defibrilatorul să fie folosit corespunzător în cazul necesității acordării primului ajutor. Până în momentul de față nu au fost incidente în zonă care să determine această achiziție, acțiunea având un scop preventiv, mai informează sursa citată.

Citiți și Medicul ieșean Gabriela Dumitrescu a murit la doar 37 de ani de un cancer agresiv apărut brusc. Familia nu are explicații despre modul în care s-a îmbolnăvit. În ianuarie 2021 se vaccinase „anti-Covid”. FOTO

Defibrilatoarele au început să fie puse la dispoziție în locuri publice și în China, începând cu acest an, conform ChinaDaily.

Defibrilatoarele externe automate, dispozitive medicale folosite pentru a restabili ritmul cardiac normal la persoanele care suferă un stop cardiac, vor fi puse la dispoziție în spațiile publice din întreaga țară, potrivit unui ghid publicat recent de Comisia Națională de Sănătate.

Decizia Comisiei regimului comunist de la Beijing a fost anunțată în contextul în care „publicul a cerut insistent necesitatea de a aborda urgențele cardiace în locuri precum nodurile de transport și facilitățile culturale”, mai scrie sursa citată.

Jerusalem Post informează că autoritățile statului evreu au instalat în ultimii doi ani 1000 de astfel de aparate în întreaga țară. VIDEO mai jos cu cei trei pași necesari pentru a folosi un defribilator, potrivit sursei citate: