ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regia Autonomă Monitorul Oficial a dat în judecată Vineri, 1 aprilie 2022, la Judecătoria Sectorului 1, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Potrivit unor surse judiciare, la mijloc ar fi banii pe care Departamentul condus de Raed Arafat i-ar datora regiei, informează Știri pe Surse

Apariția pe portalul instanțelor a procesului dintre Monitorul Oficial și DSU a ridicat semne de întrebare, acțiunea venind în contextul unui alt proces care a făcut valuri în presă. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că, din documentele depuse într-un dosar aflat pe rolul instanței, nu rezultă că secretarul de stat Raed Arafat are calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Acțiunea în constatare” se referă la afișe comandate de DSU în pandemie și tipărite la Regia Autonomă Monitorul Oficial fără a mai fi plătite. Monitorul Oficial solicită astfel instanței să constate că Departamentul condus de Raed Arafat are calitatea de debitor în afacerea afișelor din pandemie.

În ceea ce privește calitatea lui Raed Arafat de reprezentant al DSU, instanța de recurs (ÎCCJ) va stabili în mod definitiv cum stau lucrurile - dacă este o simplă scăpare a celor care au depus actele în instanță sau dacă la mijloc ar putea fi o eroare majoră a MAI care să pună în pericol stabilitea raporturilor juridice rezultate din actele semnate de Raed Arafat.