ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), marți, la sfârșitul ședinței coaliției de guvernare, a insistat pe vaccinarea cu orice preț și a teoretizat despre acordarea de „stimulente” celor care se vaccinează.

„Trebuie să înțelegem că, dacă ne vaccinăm, riscul nostru de a merge și de a ajunge să fim spitalizați datorită infecției cu COVID este extrem-extrem de redus, chiar dacă contractăm inclusiv tulpina Delta”, a răspuns Mihăilă unei întrebări de presă, potrivit România TV.

Cu toate acestea, informațiile oferite de oficialul sanitar sunt inexacte, întrucât situația din Israel, o țară majoritar vaccinată, a demonstrat că vaccinurile nu protejează de varianta delta și că, mai nou, spitalele Covid sunt pline de oameni vaccinați. Folosindu-se de o retorică emoțională și culpabilizantă, ministra explică lucrurile exact invers față de cum arată situația în teren:

Ea a insistat pentru acordarea unor „stimulente” controversate, precum suta de lei în bonuri de masă ori „Loteria Regretelor”.

„În acest moment, pe lângă acțiunile pe care le-a pregătit Ministerul Sănătății legate de oferirea posibilității de vaccinare în ambulatorii, în sensul acesta avem pregătită o Ordonanță de Urgență care probabil că va fi promovată în săptămânile următoare, și la domiciliul pacientului de către medicul de familie, am venit, de asemenea, cu propuneri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, dar și anumite măsuri care să recompenseze și pe cei vaccinați anterior și pe cei care doresc să se vaccineze de acum înainte.

Deocamdată, avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, și suntem în discuții, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate care doresc acest lucru”.