ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, membru în Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009, a protestat și joi dimineață, pentru a doua zi consecutiv, în fața DNA. 

Ca și miercuri, Pleșoianu a afișat o foaie pe care scrie: „Kovesi la poligraf: Ai fost acasă la Oprea?'”, deputatul PSD dorind să afle dacă șefa DNA a fost acasă la fostul ministru Gabriel Oprea în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, așa cum susținea luna trecută ziaristul Dan Andronic.

„Eu voi sta aici cu speranța că azi o voi privi ochi în ochi pe doamna Kovesi. Îmi doresc foarte mult asta. Dacă nu voi avea șanse astăzi și va decide să înnopteze aici mă voi întoarce și mâine”, a afirma, miercuri, Liviu Pleșoianu.
 
El  a afrimat din nou, joi, că intenționează să sesizeze anchetatorii pentru obstrucționarea activității parlamentare a unei comisii de anchetă.

„Principala așteptare este să o privesc ochi în ochi pe doamna Kovesi. (...) Eu de aici plec direct la Parlament unde este ședința Comisiei de anchetă, unde o să propun din nou și o să se supună la vot propunerea mea de sesizare a organelor de urmărire penală pe numele doamnei Kovesi pentru obstrucționarea activității comisiei", a declarat Liviu Pleșoianu, potrivit Agerpres.

Miercuri, liderul PSD, Liviu Dragnea, întrebat dacă îl va sancționa pe Liviu Pleșoianu pentru că protestează în fața sediului DNA, a răspuns negativ.
„Liviu Pleșoianu este un parlamentar cu foarte multe inițiative, un om care crede cu tărie în anumite lucruri, este un coleg care m-a criticat și pe mine de foarte multe ori, fără să se ascundă, și nu l-am sancționat și nici nu îl voi sancționa niciodată, pentru că este un om care, chiar dacă greșește sau chiar dacă noi avem un alt punct de vedere și el greșește, faptul că își susține cu tărie niște păreri, nu cred că trebuie să fie pedepsit”, a precizat Dragnea.