ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul liberal Daniel Gheorghe consideră că România nu trebuie să recunoască independența Kosovo, indiferent de presiunile pe care le vor face alte state. Comentariul deputatului PNL vine în contextul în care Germania, prin vocea ministrului de externe, Sigmar Gabriel, a dat asigurări kosovarilor că îi va ajuta pentru a obține recunoașterea independenței inclusiv din partea statelor UE care încă nu au recunoscut-o, România numărându-se printre ele.

Daniel Gheorghe susține, de asemenea, că România nu trebuie să sprijine inetgrarea Serbiei în UE până când țara vecină nu va recunoaște drepturile minorității românești din Valea Timocului.

„Indiferent de presiunile care se vor face, România nu are niciun motiv pentru a recunoaște independența Kosovo. De asemenea, România are datoria de a nu accepta integrarea europeană a Serbiei atât timp cât statul vecin nu recunoaște identitatea românească a asa-zisilor vlahi din Timoc. Frații noștri de peste Dunăre, urmașii neamurilor trace ale moesilor și tribalilor, au dreptul la respectul identității lor curat românești! România închide constant ochii, în mod nepermis, la politica de asimilare etnică a românilor timoceni! Drepturile românilor înainte de orice "interes strategic"!”, a scris Daniel Gheorghe pe Facebook.

 Reamintim că cele cinci state membre UE care nu au recunoscut independența autoproclamată unilateral de Kosovo, fostă provincie sârbă, în anul 2008, sunt România, Spania, Grecia, Cipru și Slovacia.