ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși CNSU propune din nou prelungirea stării de alertă cu încă o lună (dispozițiile ilegale care obligă la înțepare sau testare pentru accesul la viața socială, culturală și economică se mențin), azi au fost raportate fix 30 de noi infectări. 

Nu înțeleg de ce aceste cazuri mai sunt numărate - dar cine își mai propune să înțeleagă măsurile acestor „inteligenți” care raportează decese de acum un an ca și când s-ar fi întâmplat ieri (și nimeni nu e băgat la pușcărie pentru comunicare de date false)? Sunt convins că există sute de cazuri noi zilnice de hepatită, dizenterie, TBC, varicelă, reacții adverse la medicamente/seruri etc. și nimeni nu pune enormul aparat birocratic sanitar la treabă pentru a le face publice, ca să știe „boborul” cât de bolnav e ... 

Nu ar fi rău, de altfel, ca enormul aparat birocratic al statului să numere și cazurile de hărțuire (mobbing/bullying) la locul de muncă, la facultate, în căminele studențești etc., pe motiv de refuz al înțepării, falimentele, concedierile, șomajul, supra-îndatorarea, abandonul școlar etc. pe motiv de pandemie și, mai ales, regresele democratice, demografice și cognitive cauzate de digitalo-pandemizarea lumii. 

Dă statul bani pentru așa ceva? Nu dă. 

Se ocupă vreun ONG de așa ceva? Nu se ocupă - nu are timp și interes, că e priotară vânătoarea de conspiraționiști, negașioniști, dizidenți și delincvenți de opinie. 

Se studiază așa ceva în școli și facultăți? Nu se studiază, nu e timp suficient pentru educația sexuală și pentru ideologia woke. 

Se preocupă politicienii de așa ceva? Nu se preocupă, nu e timp suficient pentru hrănirea impostorilor și adăparea rețelelor mafiotice de sens (meaningfull networks).

PS Pe 30 iunie, Câțu a dat un edict după care, în sfârșit, recunoaște că publicarea hotărârilor CNSU în Monitorul Oficial devine obligatorie. Dar răul a fost deja făcut - cele 105 hotărâri ale CNSU de până acum, nepublicate, sunt inexistente din punct de vedere juridic. Cu excepția celor ireversibile (pe motiv că au intrat în circuitul juridic), niciun efect al acestor hotărâri nu subzistă juridic. Oricine va putea cere despăgubiri sau sancțiuni penale pentru pagubele și suferințele îndurate ca urmare a acestor hotărâri inexistente juridic.