ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși în urmă cu o săptămână studenților nevaccinați ai Universității din Suceava li s-a reconfirmat printr-o hotărâre definitivă a instanței dreptul de a nu fi discriminați la cazare pe criteriul (ne)vaccinării, administratorii universității au înțeles să aplice decizia judecătorească într-o manieră deplasată, dând loc unor noi discriminări: nu-i vor mai exclude pe nevaccinați de la accesul în cămine, dar le vor acorda prioritar locuri studenților vaccinați sau trecuți prin boală. Totodată, testele PCR gratuite pentru personalul sau studenții nevaccinați se vor mai deconta doar până la data de 28 februarie.

Studenții vaccinați sau care au avut COVID-19 vor avea prioritate la cazare în căminele studențești ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), în semestrul al doilea, după ce Consiliul de Administrație a adoptat o hotărâre în acest sens, a informat, miercuri, Biroul de presă al instituției.

Potrivit sursei citate, hotărârea Consiliul de Administrație al USV, adoptată marți, prevede ca, începând cu semestrul al doilea, cazarea să se facă în funcție de prioritățile stabilite prin Ordinul nr. 3.030/82/2022 privind modificarea Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, informează Știri pe Surse.

În aceste condiții, vor avea prioritate la cazare studenții care sunt vaccinați cu schema „completă” și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei „complete” de vaccinare și studenții care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 10 zile de la data testului pozitiv.

De asemenea, în Hotărâre este prevăzut ca testele RT-PCR pentru diagnosticarea virusului SARS-CoV-2 să se deconteze până la data de 28 februarie 2022 (data testului), excepție făcând testele efectuate de studenți sau personalul USV în vederea efectuării deplasărilor sau mobilităților studențești.

Cazarea în cămine se va face pe bază de cerere, care va fi însoțită de documentele justificative, iar dovada vaccinării se va face cu certificatul digital Covid.