ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


  • Miliardarul Igor Sechin, în vârstă de 61 de ani, a fost căsătorit cu Olga Rozhkova, despre care se crede că era cu 25 de ani mai tânără
  • Cei doi ar fi divorțat după ce ea s-a îndrăgostit de un pilot de curse italian pe nume Francesco Provenzano
  • Vila pe care Sechin a construit-o pentru ei doi în Moscova a fost demolată, iar realizatorii unui documentar spun că el a distrus-o după ce l-a părăsit soția
  • Două iahturi care purtau numele Olgăi au fost redenumite, susțin producătorii filmului

Unul dintre prietenii apropiați ai lui Vladimir Putin ar fi distrus de nervi o vilă de 50 de milioane de lire sterline construită pentru tânăra sa soție, după ce aceasta a fugit cu un pilot de curse italian, arată Daily Mail.
 
Igor Ivanovici Sechin a fost șef de cabinet al fostului KGB-ist Vladimir Putin încă din anii '90, când acesta fusese instalat de sistem în administrația guvernamentală a Sankt Petersburg-ului, fostul Leningrad, a devenit un milionar de succes și director al gigantului gazo-petrolifer de stat Rosneft, scriam în articolul Oligarhii lui Putin. Un fost ofițer KGB, Sechin, care în anii '80 lucra oficial ca traducător în ambasadelor sovietice din Mozambic și Angola (pe chestiuni de trafic de armament), a urcat pe urmele lui Putin în administrația de stat. Este poreclit Darth Vader și e considerat mâna dreaptă a lui Putin.

Furios, fostul spion KGB Igor Sechin, mare magnat al energiei, a dus un excavator la casa ridicată în cartierul miliardarilor din Moscova - cea mai scumpă zonă imobiliară din întreaga Rusie - și a ras vila de doar 50 de milioane de lire sterline din care putea să mănânce circa 100 de ani câteva zeci de mii de mujici ruși. Mai jos, fotografii cu vila, înainte și după demolare. Se pare că oligarhul nu a vrut să-și mai aducă aminte vreodată de încăperile luxoase în care s-a ars dragostea sa cu fosta secretară până când a devenit un chiștoc.
 
 
Potrivit Daily Mail, el a schimbat și numele a două iahturi de lux care fuseseră „botezate” după secretara sa, devenită apoi soție, Olga Rozhkova, fugită cu pilotul în ciuda miliardelor potentului (financiar) KGB-ist.
 
Unul dintre ele, supranumit „corabia iubirii”, a fost denumit inițial „Sfânta Împărăteasă Olga”, dar a fost „rebotezat” în „Amore Vero” - sau „dragostea adevărată”. Un vapor cu aburi numit „Ducesa Olga” a devenit „Standard”. Nu este foarte clar de ce nu le-a scufundat pentru a le distruge, asemenea vilei de 50 de milioane de lire. Poate, totuși, prețul lor de peste 100 de milioane de lire sterline, să-l fi influențat.
 
Olga, care în prezent ar avea 36 de ani, a lăsat în urmă viața alături de oligarh pentru pilotul italian Francesco Provenzano. Sechin a intentat divorț.
 
Sechin, în vârstă de 61 de ani și un vechi confident de-al lui Putin, conduce gigantul energetic militarizat Rosneft, controlat de stat.
 
Informațiile extraordinare despre felul în care șters-o pe Olga din viața lui după ce aceasta s-a îndrăgostit de italianul de 32 de ani au apărut într-un documentar online rusesc și într-un articol din ziarul independent Sobesednik.
 
Filmul a fost realizat de Centrul pentru Managementul Investigațiilor / Centre for Investigations Management (TSUR), o organizație susținută de Mihail Hodorkovski, cândva cel mai bogat om al Rusiei, care a fost încarcerat timp de un deceniu sub conducerea lui Putin.
 
Cuplul s-a cunoscut pe vremea când Sechin era vicepremierul lui Putin, iar ea era secretară, dar au fost rareori văzuți împreună în public.
 
Casa distrusă se afla pe un teren de patru hectare, mai mare decât terenul stadionului Luzhniki, unde s-a jucat, în 2018, finala Cupei Mondiale. Astfel de parcele costă 37,5 milioane de lire sterline - cele mai scumpe proprietăți imobiliare din Rusia.
 
Potrivit sursei citate, Sechin câștigă 7,5 milioane de lire sterline pe an, la care se adaugă alte 9,6 milioane de lire sterline sub formă de bonusuri.

Rosneft are încasări anuale de 47 de miliarde de lire sterline.