Dacian Cioloș pare să se confrunte cu tot mai multe probleme de credibilitate. După dezvăluirile din presă privind oamenii care au stat în spatele partidului PLUS,  după sarabanda plecărilor din formațiunea pe care o conduce și informațiile privind trecutul post-revoluție al fostului premier tehnocrat, Cioloș este atacat și de fostul președinte al României, unul dintre cei care l-au propulsat pe scena politică.
 
Traian Băsescu a relatat, luni seara, la tvr1, o discuție pe care a avut-o cu Jean-Claude Juncker când l-a propus pe Cioloș pentru un nou mandat de comisar european.  Potrivit afirmațiilor lui Băsescu, Cioloș era gata să treacă la socialiști doar ca să primească un nou mandat de comisar.

„Eu l-am susținut când s-a făcut actuala Comisie Europeană. Eu l-am susținut, eram președinte când s-a făcut actuala Comisie Europeană cu Jean-Claude Juncker, pentru încă un mandat. La Comisia Europeană se poate încă un mandat, dar pe alt portofoliu, nu pe cel pe care l-ai avut anterior. Aproape mă înțelesesem cu Juncker. Am vorbit cu el și știți ce mi-a spus? Jean-Claude Juncker, fiind un PPE-ist înrăit, îmi zice: ”Păi, Cioloș a venit la mine să-mi spună că el trece la socialiști, dacă i se dă un mandat din partea socialiștilor!”. Ăsta-i Cioloș acum, ăsta e caracterul omului onest”, a spus Traian Băsescu, potrivit stiripesurse.ro.

Dacian Cioloș a fost numit comisar european pentru Agricultură în 2009. El nu și-a mai păstrat însă funcția la alcătuirea Comisiei Europene, în 2014, Jean-Claude Junker alegând-o atunci pe socialista Corina Crețu să facă parte din echipa sa.

În noiembrie 2015, după ce Dacian Cioloș a devenit premier,  Robert Turcescu scria și el pe blogul său că „profesionistul” Cioloș a pierdut funcția de comisar din cauza lipsei de caracter după ce i-ar fi transmis lui  Junker că, dacă e nevoie, poate să obțină sprijinul socialiștilor.

După dezvăluirile făcute de Turcescu, Cioloș i-a scris jurnalistului o scrisoare în care recunoaștea că a lăsat impresia „unei lipse de caracter”.

„Este adevarat însă că în discuția mea cu J-C Juncker am lăsat să se înțeleagă că, pentru un posibil nou mandat, dacă va fi nevoie, as putea fi susținut și de grupul socialiștilor din Parlamentul European. Mă bazam pe faptul că, pentru reforma PAC am avut negocieri complexe în care, pe lângă susținerea puternică și valoroasă a PPE care m-a asimilat pe lista comisarilor PPE chiar dacă nu eram membru al unui partid, am avut canale deschise și am lucrat bine cu mai multe grupuri politice din Parlamentul European”, a explicat Dacian Cioloș  gestul său.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews