ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacian Cioloș pare să se confrunte cu tot mai multe probleme de credibilitate. După dezvăluirile din presă privind oamenii care au stat în spatele partidului PLUS,  după sarabanda plecărilor din formațiunea pe care o conduce și informațiile privind trecutul post-revoluție al fostului premier tehnocrat, Cioloș este atacat și de fostul președinte al României, unul dintre cei care l-au propulsat pe scena politică.
 
Traian Băsescu a relatat, luni seara, la tvr1, o discuție pe care a avut-o cu Jean-Claude Juncker când l-a propus pe Cioloș pentru un nou mandat de comisar european.  Potrivit afirmațiilor lui Băsescu, Cioloș era gata să treacă la socialiști doar ca să primească un nou mandat de comisar.

„Eu l-am susținut când s-a făcut actuala Comisie Europeană. Eu l-am susținut, eram președinte când s-a făcut actuala Comisie Europeană cu Jean-Claude Juncker, pentru încă un mandat. La Comisia Europeană se poate încă un mandat, dar pe alt portofoliu, nu pe cel pe care l-ai avut anterior. Aproape mă înțelesesem cu Juncker. Am vorbit cu el și știți ce mi-a spus? Jean-Claude Juncker, fiind un PPE-ist înrăit, îmi zice: ”Păi, Cioloș a venit la mine să-mi spună că el trece la socialiști, dacă i se dă un mandat din partea socialiștilor!”. Ăsta-i Cioloș acum, ăsta e caracterul omului onest”, a spus Traian Băsescu, potrivit stiripesurse.ro.

Dacian Cioloș a fost numit comisar european pentru Agricultură în 2009. El nu și-a mai păstrat însă funcția la alcătuirea Comisiei Europene, în 2014, Jean-Claude Junker alegând-o atunci pe socialista Corina Crețu să facă parte din echipa sa.

În noiembrie 2015, după ce Dacian Cioloș a devenit premier,  Robert Turcescu scria și el pe blogul său că „profesionistul” Cioloș a pierdut funcția de comisar din cauza lipsei de caracter după ce i-ar fi transmis lui  Junker că, dacă e nevoie, poate să obțină sprijinul socialiștilor.

După dezvăluirile făcute de Turcescu, Cioloș i-a scris jurnalistului o scrisoare în care recunoaștea că a lăsat impresia „unei lipse de caracter”.

„Este adevarat însă că în discuția mea cu J-C Juncker am lăsat să se înțeleagă că, pentru un posibil nou mandat, dacă va fi nevoie, as putea fi susținut și de grupul socialiștilor din Parlamentul European. Mă bazam pe faptul că, pentru reforma PAC am avut negocieri complexe în care, pe lângă susținerea puternică și valoroasă a PPE care m-a asimilat pe lista comisarilor PPE chiar dacă nu eram membru al unui partid, am avut canale deschise și am lucrat bine cu mai multe grupuri politice din Parlamentul European”, a explicat Dacian Cioloș  gestul său.