ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentantul minorității italienilor în Parlamentul României, deputatul Andi Grosaru, a comparat luni, în ședința de plen, certificatul digital Covid cu certificatul arian impus de naziști.

„Stimați colegi, Adolf Hitler a introdus bine-cunoscutul certificat prin care deținătorul trebuia să demonstreze că este de origine ariană. Acest certificat digital care se introduce nu face decât să copieze și să aduca exact aceleași practici pe care în trecut cineva le-a facut. Toți cei care vor folosi acest pașaport nu vor face altceva decât să aplice practica eugenică, interzisă de către Carta Europeană a Drepturilor Omului. Drept urmare, înainte să votați așa ceva, să vă mai gândiți”, a declarat deputatul Andi Grosaru, reprezentantul minorității italienilor în Parlamentul României, citat de Știri pe Surse.

Declarația lui îndrăzneață vine să spulbere propaganda făcută de o anumită parte a presei, care dă drept model impunerea certificatului Covid în Italia ca precondiție pentru accesul la locul de muncă. Iată că italienii din România, șocați probabil de „performanțele” guvernului de la Roma, nu doresc ca acest „model” totalitar să fie copiat în România.

Practica eugenică reprezintă teoria „ameliorări”i populațiilor umane prin măsuri genetice restrictive (alegerea părinților, sterilizarea, interzicerea procreării etc.), folosită de rasiști și fasciști.

Certificatele de arian au fost documentele care trebuiau să fie în posesia tuturor cetățenilor germani din epoca hitleristă și care demonstrau că toți străbunicii posesorilor erau de „origine ariană” (rasă considerată superioară tuturor celorlalte rase). Cine nu putea să-și certifice arianismul era considerat de rasă impură/inferioară și eliminat (inclusiv prin crimă) din societatea nazistă.