ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintă a CA al Spitalului Județean de Urgență Bacăuși medic primar la Spitalul Municipal "Sfântul Ierarh dr. Luca" Onești (suport Covid), doamna doctor Oana Mihaela Secară, semnatară a Apelului celor peste 125 de medici români inițiat de dr. Răzvan Constantinescu, este cunoscută pentru semnalarea faptului că NU SE SUSȚIN PE BAZE ȘTIINȚIFICE, nici vaccinarea obligatorie, nici măsurile restrictive aplicate în prezent. Însă doamna doctor a avertizat asupra vaccinurilor ARNm încă de când au apărut. Astfel, într-o postare de la începutul anului, aceasta demonstrează că Un ARNm sintetic ca cel din Pfizer și Moderna POATE MODIFICA ADN-UL CELULEI ÎN CARE PĂTRUNDE! O redăm integral aici:

„E PUR SI MUOVE....Este riscant, ca si pe vremea lui Galilei, sa faci afirmatii in ziua de azi , bazate pe date stiintifice, dar care nu sunt acceptate de mediul conventional. Totusi, in continuare, voi explica publicului larg, cum anume, un ARNm sintetic, ca cel din vaccinurile concepute de Pfizer si Moderna, POATE MODIFICA ADN-UL CELULEI IN CARE PATRUNDE. Adica, de ce anume exista posibilitatea ca celula in care patrunde ARNm sa sufere o mutatie genetica. Din pacate, termenii stiintifici abunda si nu pot fi eludati de aceasta data. Voi vorbi doar despre articole publicate in reviste medicale de circulatie internationala, pentru a suscita doar discutii stiintifice pe aceasta baza.

O prima precizare : in cea mai mare parte, ARN m din vaccin ajunge in limfocite, adica in celulele sistemului nostru imunitar, preluat fiind de catre sistemul limfatic. Deci modificarile, cele care sunt induse, apar preponderent la nivelul acestor celule, responsabile de reactia de aparare.

S-a spus : reconversia ARNm-ADN nu este posibila in cazul acestui vaccin. Adica : ARNm din vaccin, care este de fapt un ARN identic cu cel viral, dar de natura sintetica, nu poate modifica ADN -ul celulei in care intra ( limfocitul de exemplu, celula sistemului imunitar).

De ce nu? Pentru ca, spun cei care descriu actiunea vaccinului, acest ARNm , va intalni in celula un organit celular, numit ribozom, care va citi informatia codificata ( ribozomii nu fac deosebire intre tipurile de ARNm a caror informatie o proceseaza). Cu ajutorul ribozomului, se va realiza "traducerea " informatiei genetice, care va duce la generarea unei proteine identice celei virale, acest proces de "traducere "fiind unicul mecanism posibil. Orice alt mecanism este exclus, se spune in descrierea vaccinului.

Dar iata ca studii serioase, aparute inainte de izbucnirea controverselor actuale cu privire la vaccinurile ARNm Pfizer si Moderna, aflate acum in studiu clinic, contrazic acest scenariu. Un exemplu: Haig H.Kazazian, Jr., M.D., and John V. Moran, Ph. D, publica in iulie 2017 un articol in N. Engl J. Med, intitulat Mobile DNA in Health and Disease, din care reiese clar un scenariu complet diferit, cunoscut dealtfel de specialistii in biologia moleculara:
In rezumat: o parte din ADN -ul celulei, care este necodant (dar nu totalmente nefunctional), contine ceea ce numim Retrotranspozoni LINE 1 ( long interspersed nuclear element). Retrotranspozonii LINE 1 sunt fragmente care sunt responsabile de urmatoarea secventa de actiuni;

(1) transcrierea ADN corespunzător retrotranspozonului sub formă de ARNm,

(2) exportarea ARNm în citoplasmă,

(3) traducerea ARNm de către ribozomi, rezultând proteina ORF2p cu rol de RT (revers-transcriptaza) și endonuclează,

(4) legarea unui ARN aleator intalnit in citoplasma cu ajutorul ORF2p pentru a-l transporta înapoi în nucleu ( un ARN aleator, care foarte bine poate fi ARNm din vaccin) - pentru ca aceasta proteina nu face deosebire intre ARN-urile intalnite,

(5) taierea ADN-ului intr-o anumita zona, prin activitatea de endonuclează a ORF2p,

(6) reconvertirea ARNm catre ADN, prin activitatea de RT ( revers-transcriptaza, adica prin activitatea de revers transcriere) a ORF2p

Aceste fenomene sunt responsabile de introducerea informatiei oricarui ARN in ADN-ul celulei. Mai facem precizarea, conform datelor actuale, ca Retrotranspozonii LINE1 sunt cunoscuti anterior, ca fiind responsabili de o serie de afectiuni datorate mutatiilor genetice, ca de exemplu tumori maligne si boli neuropsihiatrice.

Aceasta proteina, numita ORF2p, este exact ceea ce are nevoie ARNm -ul din vaccin pentru a se produce revers transcrierea si apoi integrarea in ADN-ul celulei. Adica, pe scurt, ARNm din vaccin, odata patruns in celula, are sanse sa intalneasca, in locul ribozomului, tocmai proteina ORF2p. Are sanse deci, sa se "revers transcrie” si sa se integreze in ADN-ul celulei, mai ales ca aceasta proteina nu face deosebire intre diferitele tipuri de ARN –uri intalnite.

In rezumat, s-a spus ca ARNm din vaccin va intalni in celula,in mod absolut si fara indoiala, doar ribozomul implicat in sinteza proteinei virale. In realitate insa, exista si posibilitatea sa intalneasca exact proteina de care are nevoie pentru a se integra in ADN, modificandu-l. ”Niciodata sa nu spui niciodata in biologia moleculara” ,spun specialistii in acest domeniu.

Chiar daca probabilitatea este mica , exista. Si trebuie mentionata in descrierea vaccinului. Si trebuie avuta in vedere , mai ales in conditiile in care acest vaccin este inca in faza experimentala, in faza de studiu. Pentru ca informarea populatiei sa fie completa si echidistanta, iar liberul arbitru respectat in momentul in care se ofera voluntari in studiu.

Imi rezerv dreptul de a explica, intr-un articol viitor, ce anume se poate intampla dupa modificarea genetica repetata a celulelor sistemului imunitar. Ca si pe vremea lui Galilei, risti totul, daca esti de partea adevarului dovedit de toata istoria medicinei, dar adevarul ramane suveran.”

Vom reveni! Citiți și Dr. Oana Mihaela Secară răstoarnă carul propagandiștilor și dezvăluie adevărul: Vaccinarea duce la răspândirea virusului. Imunitatea naturală, mai puternică. Pașaportul de vaccinare, o aberație!