ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctorița Monica Mardare, o româncă de 46 de ani care lucra la dispensarul sătesc din Chaillac, Franța, a fost găsită moartă chiar în cabinetul său, la ora deschiderii, joi, 8 iulie, chiar de către pacienții săi, potrivit unui cotidian local, preluat zilele trecute de ActiveNews. Comuna întreagă a fost în șoc, a anunțat La Nouvell Republique într-un al doilea articol.

Monica Mardare era unul dintre cei doi medici ai comunei Chaillac, situate în departamentul (județul) Indre din centrul Franței.

Lunea aceasta, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că impune vaccinarea tuturor lucrătorilor din domeniul medical care nu s-au vaccinat încă și condiționează accesul în locuri publice de „pașaportul sanitar” 

Doctorița Monica Mardare absolvise Liceul Cuza Voda din Huși și UMF Iași și era căsătorită cu soțul său, Valentin, din 1998, cu care avea un fiu. Românca se afla în Franța de 12 ani și obținuse cetățenia franceză în ultimul an. Monica nu își luase concediu de doi ani, de la declanșarea pandemiei de coronavirus, dar planificase să vină în țară la finalul acestui an, conform presei citate. Posibil ca această hotărâre cât și cererile de vaccinare a personalului medical venite chiar și din partea Academiei franceze să o fi determinat să se vaccineze. Moartea subită a tinerei doctorițe a fost cercetată de autorități, dovada că înmormânatrea a avut loc azi, după o săptămână de la tragicul incident.

Peste 80 de comentarii de condoleanțe s-au adunat la anunțul actualului primar, Mathieu Moreaux.

Primăria liniștitei localități a anunțat că cei care doresc își pot lua rămas-bun de la doctorița lor preferată joi, 15 iulie 2021, în cadrul ceremoniei funerare ce a avut deja loc la biserica din Chaillac la ora locală 14 (ora 15, ora României).

Dumnezeu să o odihnească în pace!