ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi copii din Dolj au fost injectați cu serul experimental Covid fără acordul părinților. Este vorba despre două fetițe, una de 12 ani și una de 14 ani, aflate într-un centru de plasament, potrivit Realitatea.net

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului din Dolj spun că nu părinții, ci reprezentații legali ai copiilor sunt cei în măsură să decidă dacă minorii pot sau nu să fie injectați cu serurile experimentale Covid. De regulă, tutorii minorilor sunt șefii centrelor în care aceștia se află în plasament. În cazul celor două minore, șeful de centru și-a dat acordul pentru vaccinarea lor.

Pe de altă parte, tatăl fetițelor de 12 și 14 ani, din Craiova, nu locuiește în România, muncește în străinătate și nu este decăzut din drepturi. El s-a plâns că nu a fost sunat și întrebat de reprezentanții centrului de plasament dacă este de acord ca minorele să fie vaccinate. 
 

Protecția Copilului afirmă că șefii centrelor de plasament sunt reprezentanții legali ai minorilor și, în această calitate, își dau acordul pentru vaccinarea Covid a acestora. Probabil semnează încuviințări pe bandă rulantă, având în vedere că aceeași sursă susține că 90% dintre copiii care se află în centrele de plasament din județul Dolj au fost deja inoculați cu serurile experimentale Covid.
 
De ce le numim „seruri experimentale”? Pentru că singurul vaccin anti-Covid aprobat momentan în SUA, și acesta într-o manieră contestată oficial în instanță, este produsul Comirnaty de la Pfizer, care nu poate fi administrat minorilor sub 16 ani.
 
Din moment ce minorele de 12 și 14 ani au fost vaccinate, este clar că li s-a inoculat serul experimental (cu autorizație provizorie, de urgență) de la același sau alt producător.