ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a anunțat că, în timpul sesiunii comune a Congresului american din 6 ianuarie 2021, vor fi prezentate dovezi în legătură cu frauda electorală de la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020, informează Epoch Times.

„Un număr uriaș de dovezi vor fi făcute publice pe data de 6. Noi am câștigat, de departe!”, a scris Trump pe Twitter.
 
Aceasta survine după ce senatorul Josh Hawley (republican din Missouri) și circa 40 de congressmeni republicani au anunțat că vor contesta voturile colegiului electoral în cadrul sesiunii comune a Congresului din 6 ianuarie, din cauza fraudelor și neregulilor din timpul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Contestația ar putea declanșa o dezbatere de mai multe ore în timpul sesiunii. Donald Trump susține că Mike Pence, care miercuri va prezida sesiunea plenară a Congresului SUA pentru validarea voturilor Colegiului Electoral Federal, are prerogative care i-ar permite să decidă rezultatul.
 
Contestația este susținută de Trump, care în ultimele săptămâni s-a întâlnit la Casa Albă cu mai mulți congressmeni, inclusiv cu sponsorul său principal, Mo Brooks (republican din Alabama).
 
Consilierul lui Trump, Jason Miller, a declarat recent pentru Newsmax că echipa Trump intenționează să prezinte mai multe dovezi.

„Vom avea o șansă în fața poporului american să prezentăm aceste cazuri, toate aceste dovezi de fraudă”, a spus Miller, făcând referire la un proces intentat de republicanul Louie Gohmert (Texas) împotriva vicepreședintelui Mike Pence, pentru a-l împiedica pe acesta să confirme victoria electorală a lui Joe Biden. Avocații lui Pence din cadrul Ministerului Justiției au afirmat apoi că Pence nu este omul potrivit pentru a i se intenta un proces, argumentând că Gohmert ar fi trebuit să dea în judecată Congresul.
 
Dacă Hawley și ceilalți congressmeni contestă voturile Colegiului Electoral dintr-un stat, echipa de campanie a lui Trump își va face prezentarea. Pentru a putea fi depusă contestația, este nevoie de un senator și un deputat.

Miller a amintit de schimbările legislative privind voturile prin corespondență din Wisconsin și alte state, de „valizele pline cu buletine de vot” din Georgia care erau scoase afară noaptea târziu după alegerile din 3 noiembrie din State Farm Center - Atlanta și de funcționarii din Michigan și Arizona care se presupune că i-ar fi împiedicat să inspecteze sistemele de votare. Reprezentanții autorităților electorale din acele state au negat acuzațiile făcute de echipa lui Trump și de terți cu privire la  fraude și nereguli electorale.

„Acestea sunt tipuri specifice de dovezi pe care vrem să le prezentăm poporului american pe scena națională și nu să permitem politicienilor locali să le ascundă sub preș”, a spus Miller.

Acesta și Trump nu au dat detalii despre modul în care vor prezenta informațiile în fața Congresului sau dacă vor avea posibilitatea să facă acest lucru.

Președintele, făcând anunțul pentru data de 6 ianuarie, a redistribuit postarea de pe Twitter a lui Hawley în care acesta spunea că milioane de americani sunt „îngrijorați în legătură cu integritatea alegerilor” și „merită să fie auziți”.

„Cineva trebuie să iasă în față. Nu li se poate spune la 74 de milioane de americani că vocea lor nu contează”, a adăugat Hawley.
 
"Vicepreședintele are puterea de a respinge electorii aleși în mod fraudulos". - a mai scris Donald Trump pe Facebook, subiect comentat de dl Valerian Stan, AICI.
 
Trump a mai sugerat că va participa și el alături de susținătorii săi la mitingurile și evenimentele din data de 6 ianuarie, dintre care cel mai important este cel din Washington D.C., de la ora 11:00, adică 18.00, ora României.
 
După cum ActiveNews a relatat anterior, citând Epoch Times România, în noaptea alegerilor prezidențiale americane, pe 3 noiembrie, au fost observate o serie de anomalii, urmate de un număr mare de acuzații specifice de fraudă electorală. Pe măsură ce integritatea alegerilor a continuat să fie pusă sub semnul întrebării și, pe măsură ce noi dovezi au continuat să apară, majoritatea mass-media au sprijinit o variantă unilaterală, numind alegerile din 2020 „cele mai sigure din istoria americană” - și au căutat să amuțească vocile care susțineau contrariul. Reporterul Epoch Times Joshua Phillip a călătorit în toată America pentru a lua interviuri celor care denunță frauda și pe care presa mainstream nu-i ascultă, punând toate informațiile cap la cap într-un documentar intitulat  „Cine fură America?”. Detalii, aici.

Vedeți și