ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a urcat sâmbătă seară, în ajunul sărbătoririi Zilei Independenței SUA, pe scena de la Sarasota Fairgrounds în fața unei mulțimi de câteva mii de persoane. Acesta a fost cel de-al doilea eveniment al său dintr-o revenire în circuitul mitingurilor. Evenimentul anterior a avut loc în Ohio sâmbăta trecută, înainte de a se întoarce în Sarasota, unde a organizat două mitinguri de amploare în timpul campaniei din 2016. Mulțimea din Sarasota, care a cuprins susținători entuziaști din tot statul Florida, a îndurat ore întregi de soare arzător și apoi averse susținute înainte ca fostul președinte să vorbească timp de aproximativ 90 de minute, informează The Herald-Tribune

Trump a descris o imagine sumbră a Statelor Unite, care au evoluat pe o pantă negativă de când a fost el îndepărtat de la președinție în ianuarie 2021.  

„Străzile noastre sunt invadate de huligani periculoși și criminali însetați de sânge... granița noastră este ștearsă sub ochii noștri”, a declarat Trump. „...Teoria Critică Rasială este băgată pe gâtul copiilor noștri și introdusă în rândurile armatei noastre, iar generalii noștri chiar o acceptă... Bărbaților li se permite să joace în sporturile feminine... Atât de nedrept, atât de nebunesc!”

Discursul lui Trump a fost unul plin de vervă, întrebându-i pe toți dacă își amintesc cât de frumoasă era vocea lui Franklin Roosevelt, făcând glume pe seama dimensiunii măștii președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și spunând că, atunci când era președinte, pe Muntele Rushmore era voie să se aprindă focuri de artificii pe 4 iulie.

Mitingul a fost caracterizat de aceeași energie ca și cele din timpul campaniei sale prezidențiale, publicul izbucnind, în diferite momente, în scandări, doar că de data aceasta în legătură cu noi răufăcători sau cauze.

Trump l-a menționat pe dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, ale cărui directive în materie de COVID-19 au fost criticate de conservatori pentru că impun prea multe restricții asupra școlilor și întreprinderilor. Ca reacție, mulțimea a început să scandeze: „Închideți-l!”. 

Trump a întrebat de ce atât de mulți oameni sunt încă în închisoare în urma evenimentelor din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA, în timp ce anumite persoane implicate în distrugerile din revoltele de după uciderea lui George Floyd ar fi rămas în libertate. De asemenea, el a făcut observația că rata criminalității este în creștere în orașele conduse de politicieni democrați - o dovadă a eșecurilor politicii de stânga.

Trump lasă să se înțeleagă că va candida din nou la președinție în 2024

Senatorul de stat Joe Gruters, care este și Președintele Partidului Republican din Florida, a declarat că a fost o zi istorică pentru Sarasota, mitingul fiind probabil cel mai mare eveniment organizat vreodată în acest comitat. 

Spațiul evenimentului s-a deschis la ora locală 14:00, iar în fața porților s-au aflat vânzători care au comercializat tot felul de suveniruri cu tema Trump. Bineînțeles, participanții nu au fost condiționați de statutul sanitar, așa cum se întâmplă în statele conduse de „democrați” sau în Uniunea Europeană.

În orele care au precedat discursul lui Trump, mai mulți politicieni din sud-vestul Floridei au urcat pe scenă, inclusiv reprezentanții Vern Buchanan, Greg Steube și Byron Donalds, alături de personalitatea TV și fostul consilier al lui Trump, Kimberly Guilfoyle.

Mai mulți vorbitori i-au îndemnat pe alegători să îi ajute pe republicani să recâștige Camera Reprezentanților, astfel încât - în cuvintele lui Steube, Buchanan și ale multor altora - „să o putem trimite acasă pe Nancy Pelosi”.

Reprezentantul Matt Gaetz a ținut și el un discurs înflăcărat, spunând că îl va nominaliza pe Trump pentru funcția de viitor președinte al Camerei Reprezentanților.

Deși cea mai mare parte din discursul lui Trump a fost în caracteristicul său stil dezinvolt și spontan, apreciat de susținătorii săi, el a încheiat cu o replică scrisă, care pare să lase puține îndoieli cu privire la intențiile sale pentru 2024:

„Mișcarea noastră este departe de a fi încheiată”, a spus el. „De fapt, lupta noastră abia a început.”

„Vom face America puternică din nou. Vom face America bogată din nou. Vom face America tare din nou. Vom face America mândră din nou. Vom face America sigură din nou”, a spus el, înainte de a face o pauză pentru a semnala că este rândul publicului să i se alăture: „Și vom face America măreață din nou!” („And we will Make America Great Again!”, sloganul prin care a câștigat președinția). 
 
VIDEO integral preluat de pe contul de Rumble al lui Donald Trump