ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul General anunță că procurorii au deschis, în urma unei sesizări, un dosar penal in rem privind modul în care specialiștii INML au efectuat analiza ADN în cazul Alexandrei Măceșanu, iar în cauză sunt cercetate infracțiunile de infracțiunile de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.
 
„Vă comunicăm faptul că, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, se află în lucru un dosar penal format ca urmare a unei sesizări privind nereguli în modul de întocmire a analizei ADN de către specialiștii din cadrul Institutului Național de Medicină Legală, ca urmare a expertizei dispuse privind dispariția minorei Alexandra Măceșanu”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Parchetului General.

Urmărirea penală a fost începută in rem pentru infracțiunile de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu, mai arată sursa citată.
 
Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a anunțat încă de la finele lunii august, după discuția cu procurorul general, că va fi deschis dosar penal in rem, la PÎCCJ, pentru a fi efectuate verificări la INML privind modul în care instituția a analizat oasele găsite la Caracal.