ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Național de Medicină Legală (INML) a informat Ministerul Sănătății că raportul privind probele ADN în cazul de la Caracal este finalizat și a fost transmis către DIICOT, informează surse apropiate Ministerului Sănătății, citate de Agerpres. Instituțiile abilitate urmează să prezinte public rezultatul analizelor efectuate asupra probelor ADN prelevate de la Caracal.

DIICOT anunțase miercuri că fragmentele osoase găsite lângă o pădure din județul Olt nu aparțineau Alexandrei Măceșanu, provenind de la o altă persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, potrivit raportului de expertiză medico-legală antropologică înaintat de INML către DIICOT.

„Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală 'Mina Minovici' a înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei majore. Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 - 19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe”, se arăta în comunicatul transmis de DIICOT miercuri.