ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați au decis deshumarea corpurilor a doi pacienți ai Spitalului Județean din Galați, care au murit în condiții suspecte. Este vorba despre o studentă medicinistă de 21 de ani, diagnosticată de două ori ori greșit și apoi băgată în sala de operație prea târziu și de un bărbat de 46 de ani, dublu vaccinat anti-Covid și bolnav de pneumonie, care a fost plimbat cu ambulanța de trei ori în două zile, fără să-i fie acordat nici un tratament, informează Observator News

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a aprobat, luni, exhumarea celor două corpuri, ca urmare a cererii procurorului de caz. Cadavrele au fost deshumate marți. Cele două trupuri neînsuflețite au fost duse la serviciul de medicină legală unde vor fi efectuate autopsii iar, la final, rezultatele vor fi trimise Parchetului.

În ceea ce o privește pe tânăra de 21 ani, studentă la Facultatea de Medicină, aceasta a fost diagnosticată de două ori greșit și apoi operată, când deja era prea târziu pentru ea. În cazul pacientului de 46 de ani, dublu vaccinat anti-Covid și bolnav de pneumonie, soția lui susține că acesta a murit cu zile, după ce a fost plimbat între spitale de 3 ori în două zile și a fost ținut ore întregi în frig, pe o bancă din curtea spitalului. În tot acest timp, pneumonia bărbatului s-a agravat și a condus la moartea acestuia. 

În ambele cazuri, familiile decedaților au reclamat modul neglijent în care au fost tratați aceștia. La ultimele proteste împotriva politicilor pandemiste au ieșit în stradă și rudele celor două victime decedate recent, în condiții neclare, la Spitalul Județean din Galați.