ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucătoarea de tenis Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj, conform anunțului făcut de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

”ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

- prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open

- folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping”, se arată în comunicatul ITIA citat de Agerpres și ȘtiripeSurse.

Dubla campioană de Grand Slam a fost sancționată cu cea mai gravă pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și orice activitate asociată acestuia! Simona Halep mai are posibilitatea să depună recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Dar totuși, ar trebui să crteadă în știință.

Anca Radu: Simona Halep nu mai crede în Știință?

La data de 21 august, Simona Halep ieșise din clasamentul mondial TOP 1000. Cu actualizarea noului clasament mondial care a avut loc începând de luni, 11 septembrie, la ora 00:01, numele și punctele Simonei Halep au fost eliminate complet. Ea a pierdut și ultimele puncte, inclusiv cele pe care le avea de apărat pentru a rămâne în tabloul principal al US Open 2022, mai scrie Sps.

„După un proces complex și riguros, salutăm decizia tribunalului independent. Volumul probelor pe care tribunalul a trebuit să îl ia în considerare, în ambele spețe, a fost unul substanțial. ITIA a urmat procesul corect, așa cum face în cazul oricărui individ, în concordanță cu Codul Mondial Antidoping, îndeplinindu-și scopul și responsabilitatea de a susține principiul unei competiții curate, în numele sportului”, a declarat directorul executiv al ITIA, Karen Moorhouse. 

Tribunalul independent a menționat că a primit aproximativ 8.000 de pagini de material științific din partea jucătoarei și a ITIA, mai informează sursele citate.

Simona Halep începuse să-și piardă din randament după vaccinarea covid: Este Simona Halep o victimă tăcută a vaccinării anti-Covid? Sportiva de performanță a adunat în palmares șase retrageri la rând de la competiții internaționale, inclusiv Jocurile Olimpice de la Tokyo

Din păcate pentru ea, nu s-a putut prezenta nici la recent încheiata ediție a US Open unde ar fi putut vedea cum NEVACCINATUL IA TOT! Al 24-lea trofeu de Grand Slam al carierei lui Djokovic

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews