Președinții celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, precum și premierul Viorica Dăncilă nu vor participa la recepția organizată de Ambasada Americană de ziua Statelor Unite. Cei trei primiseră invitație pentru evenimentul care are loc în această seară.

Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu nu vor participa la recepția organizată, vineri seara, de ambasada SUA cu ocazia celei de-a 242-a aniversări a Zilei Independenței, informează Mediafax, citând surse politice.

Refuzul reprezentanților puterii de a participa la recepție ar fi provocat de comunicatul emis joi de Ambasada SUA, și semnat de alți 11 reprezentanți ai unor state europene, în care aceștia afirmă că sunt nemulțumiți de modificările aduse de Codul Penal din Parlament.

În schimb, președintele Klaus Iohannis va fi prezent, vineri, începând cu ora 19.15, la recepția oferită de ambasada SUA cu ocazia aniversării pe data de 4 iulie a Zilei Independenței, informează Administrația Prezidențială.

Conform programului oficial, invitații sunt așteptați să sosească de la ora 17.30 la sediul ambasadei Statelor Unite la București. De la ora 19.30 amabasadorul SUA la București, Hans Klemm va ține un discurs. La ora 21.30 petrecerea se va încheia.