ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După aproape 17 ani în scaun, a ajuns în tron. Mitropolitul Pavel Apostolidis de Drama a decedat luni în urma unui infarct miocardic, la vârsta de numai 59 de ani, anunță Biserica Ortodoxă a Greciei, citată de Basilica.ro

Slujba de înmormântare va avea loc marți, 3 mai 2022, la catedrala Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Drama și va fi prezidată de PF Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade.

Locțiitor al scaunului mitropolitan de Drama a fost numit ÎPS Pantelimon, Mitropolit de Xanthi și Peritheorion.

Un apărător fervent al vaccinării obligatorii cu serurile experimentale Covid bazate pe ARN mesager, ale căror frecvente reacții adverse sunt și cele de natură cardiacă, mitropolitul Pavel de Drama îndemna la neplata salariilor preoților ce refuzau din motive religioase vaccinarea Covid, deși toate „vaccinurile” din pandemie aveau la bază linii celulare obținute de la fetuși avortați, deci prin exploatarea păcatului pruncuciderii. Mai mult, transformându-se într-un înverșunat propagandist al politicii guvernamentale de inoculare cu forța, ierarhul cerea în stil comunist ca banii obținuți din reținerea indemnizațiilor „dușmanilor poporului” să fie folosiți pentru sporirea lefurilor „eroilor în halate albe”. Reamintim faptul că în Grecia a fost impusă condiționarea locului de muncă de certificatul de vaccinare Covid.

Astfel, la 28 noiembrie 2021, Mitropolitul Pavel (Apostolidis) al Dramei, Biserica Ortodoxă a Greciei, a propus autorităților să-i priveze pe preoții nevaccinați de salariu, relata la acea dată orthodoxia.info

Potrivit mitropolitului, banii colectați de pe urma unei astfel de hotărâri ar trebui alocați ca indemnizație lucrătorilor medicali „care lucrează zi și noapte, străduindu-se să prevină decesele cauzate de prostia acestor preoți, care sunt responsabili de trimiterea oamenilor în spitale”.
 
Mitropolitul Pavel s-a născut în Veria în anul 1963. A studiat la școala bisericească din Lamia și ulterior la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Aristotel din Tesalonic.

A fost hirotonit diacon în 1983 și preot în 1988 de către Mitropolitul Pavel al Veriei.

A fost paroh al bisericii Sfântul Antonie cel Nou din Veria, iar din 1991 a fost stareț al mănăstirii Panagia Sumela.

În data de 5 octombrie 2005, Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei l-a ales Mitropolit de Drama. Patru zile mai târziu a fost hirotonit episcop.

Dumnezeu să-l ierte!

Citiți și: Arhiepiscopul Ciprului: Se taie salariile preoților care îndeamnă credincioșii să nu se vaccineze și să nu poarte măști. Anunțul a fost făcut de televiziunea Sigma, cea cu sediul proaspăt devastat pe motiv de propagandă vaccinistă