ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O bancă din Canada a devenit prima din țară care a lansat un card de credit care monitorizează emisiile de carbon ale clienților, pe fondul temerilor că un astfel de sistem ar putea fi folosit într-o zi pentru a restricționa achizițiile, potrivit summit.news.

Într-un efort al cooperativei de credit de a-și arăta angajamentul față de „acțiunea climatică", Vancity va oferi un card de credit care leagă achizițiile de emisiile de carbon, permițând clienților să compare amprenta lunară de carbon cu media națională.

De asemenea, banca va consilia clienții cu privire la modul în care își pot limita amprenta de carbon.

„Știm că mulți dintre membrii Vancity caută modalități de a reduce impactul pe care îl au asupra mediului, în special atunci când vine vorba de emisiile care provoacă schimbările climatice", a declarat Jonathan Fowlie, directorul general pentru relații externe al Vancity.

„În calitate de cooperativă financiară deținută de membri, credem că este de datoria noastră să facem tot ce putem pentru a ajuta, mai ales când vine vorba de deciziile pe care oamenii le iau cu banii lor. Acest instrument îi va dota pe deținătorii de carduri de credit Vancity Visa cu informații valoroase despre achizițiile lor și le va permite să facă legătura între deciziile lor de cheltuieli zilnice și schimbarea pe care doresc să o vadă în lume."

Potrivit unui studiu realizat de Visa, peste 50% dintre canadieni sunt interesați să își monitorizeze amprenta de carbon.

După cum am subliniat anterior, în octombrie, și banca australiană Commonwealth Bank (CBA) a anunțat o schemă similară, oferindu-i clientului opțiunea de a "plăti o taxă" pentru a-și compensa amprenta de carbon, media indicată fiind de 1.280 de kilograme, foarte departe de cifra "sustenabilă" de 200 de kilograme.

Alături de blocajele climatice, tehnocrații doresc să exploateze isteria legată de schimbările climatice pentru a spori controlul financiar asupra indivizilor.

O astfel de propunere a fost prezentată în revista științifică Nature de către patru „experți" de mediu ca mijloc de reducere a emisiilor globale de carbon.

Fiecare persoană ar urma să primească un„card de certificate de emisii de carbon care ar presupune ca toți adulții să primească o cotă de emisii de carbon tranzacționabilă egală, care se reduce în timp, în conformitate cu obiectivele naționale [de emisii de carbon]".

Autorii precizează clar că programul ar fi o "politică națională obligatorie".

Unitățile de carbon ar fi „deduse din bugetul personal la fiecare plată a combustibilului pentru transport, a combustibililor pentru încălzirea locuinței și a facturilor de electricitate", iar oricine ar depăși limita ar fi obligat să cumpere unități suplimentare pe piața personală a carbonului de la cei care au de vândut în exces".

În mod natural, acest lucru ar avea un impact negativ doar asupra persoanelor mai sărace, cei bogați putând cumpăra credite de carbon din abundență și continuând să se bucure de stilul lor de viață opulent, neprietenos cu mediul înconjurător.