ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu i-a acordat jurnalistului Traian Horia un interviu dinamic neconvențional în care a tratat o sumedenie de probleme într-un stil alert, de la starea presei, politicii și serviciilor de informații din România la frații Tate și războiul din Ucraina. La fel ca istoricul francez Emmanuel Todd și fostul președinte american Donald Trump, care și-a exprimat îngrijorarea în acest sens, și Ion Cristoiu crede că anul acesta ar putea izbucni cu adevărat Al III-lea război mondial. Redăm mai jos o parte din considerațiile sale:
 
Reporter: Atipic, în Ucraina nu prea apare important cine câștigă războiul în presă, cu Feisbucul desființat la ruși. Credeți că acolo va fi decis învingătorul direct pe linia frontului?

Ion Cristoiu: Dacă includem în „războiul părerilor” și bodegile de la marginea șoselei, unde se face geopolitică între două halbe de bere sub privirile competente ale ospătăriței, nu cred că va exista un câștigător. Se va termina, eventual, cu un conflict înghețat.


Reporter: Canada roboțelului neomarxist Justin Trudeau a trimis Ucrainei un tanc. Un singur tanc. Urmează ca Trudeau să trimită și niște prăștii?

Ion Cristoiu: L-a trimis cumva pe calea aerului, cu ajutorul unui balon chinezesc de spionaj, dat jos de americani și umflat la loc de Pentagon. Cu gura.

„Se va termina, eventual, cu un conflict înghețat”

Reporter: Acordurile de la Minsk au fost folosite nu pentru pace, ci pentru înarmarea Ucrainei. O recunosc cancelarul german Merkel și liderul francez Hollande. Adică, diplomația din Franța și Germania a ajuns doar pretext de salarii și cafea?

Ion Cristoiu: E impropriu spus „diplomație” în cazul celor două țări. Diplomație fac americanii, „Stăpânii” adică, și nu francezii sau germanii, care trebăluiesc pe la grajduri.

Reporter: Schimbările climatice sunt mit, sunt temple de zeu păgân sau doar afacere?

Ion Cristoiu: Nu sunt nimic din ceea ce spuneți dvs. Sunt doar un motiv de discuții pe facebook. Ce ne-am face fără încălzirea globală? Trei sferturi din discuțiile de pe facebook dau seamă pe constatări despre acest fenomen. Astfel, vom deveni cu toții meteorologi și vom apărea la Televiziune pe post de fata de la pagina 5.

Reporter: Prințișorul „progresist” Harry zice că a fumat „iarbă”, a fost dezvirginat într-un boschete și a împușcat zeci de talibani. Credeți că există un plan de folosire a sa, ca berbece pentru distrugerea monarhiei britanice?

Ion Cristoiu: Nu cred asta. De ce ar fi nevoie de berbecele Harry când îi stă la îndemână pentru distrugerea monarhiei britanice însuși Regele Charles, cel care a acceptat ca președintele ucrainean Zelenski să intre în Palat îmbrăcat în tricou. S-a temut ca nu cumva Zelenski să vină în izmene.

Reporter: După viermii inelați, Ursula von der Leyen a legalizat și greierii pentru mâncarea europenilor. De când a sosit la Comisia Europeană, doamna von der Leyen pare că stă mai mult la cratiță.

Ion Cristoiu: Ursula von der Leyen se pregătește pentru momentul cînd nu va mai fi Șefa Comisiei Europene. Ca gospodină va trebui să facă rost de mîncare. Greieri cântând cât e ziua de mare se găsesc peste tot. Inclusiv în capul Șefei.

Reporter: Cum comentați situația din Serbia? Președintelui Vucici i se cere recunoașterea Kosovo de câteva fătuci furioase din Parlamentul European, care cunosc cu greu unde se află nordul pe o hartă.
Ion Cristoiu: Păi tocmai de- aceea fac asta fătucile: pentru că habar n-au nu numai unde se află Nordul: și nici unde se află ele, în timpul ședințelor de la Parlament.

Reporter: Scandalul de corupție din Parlamentul European: de ce credeți că procurorii belgieni nu au lucrat cu Parchetul European al Laurei Kovesi, cea care fusese confirmată în funcție de același parlament european?

Ion Cristoiu: Pentru că n-au avut încredere în Laura Codruța Kovesi. Fosta componentă a Binomului SRI-DNA și-a depășit limitele competenței prin funcția din Parlament. Moare de frică să nu piardă funcția și să se întoarcă în România, unde o așteaptă Klaus Iohannis, cu cătușele Parchetului General.

„Diplomație fac americanii, „Stăpânii” adică, și nu francezii sau germanii, care trebăluiesc pe la grajduri”

Reporter: Care credeți ca va fi cel mai important eveniment politic al anului 2023?

Ion Cristoiu: Izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial.

Reporter: Un mesaj de pace pentru liderii UE?
 
Ion Cristoiu: Liderii Uniunii Europene au uitat cuvîntul „Pace”. Nu vor înțelege despre ce-i vorba într-un asemenea mesaj.
 
 
Integral la BlogTraianHoria