ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă știre din presa locală, anunță reluarea unor restricții zonale împotriva COVID, în Austria. Din cauza unui caz pozitiv descoperit la școală, aparent întreaga comunitate va trebui să se supună din nou normelor de „protecție”. 
 
Conform informațiilor din sursa citată aflăm că: 
 
 „Școlile sunt deosebit de afectate și se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri înainte de sărbătorile de Crăciun. O școală primară din Viena-Liesing ia acum măsuri drastice și reintroduce fără întârziere măștile și testele obligatorii.”

Măști și teste obligatorii

Printr-o scrisoare, părinții au fost informați că a existat un caz pozitiv în grupul colectiv. În urma consultării cu Departamentul de Educație și cu MA15, toți copiii și adulții din întreaga clădire a școlii trebuie, prin urmare, să poarte măști cu efect imediat.

În plus, pe 21 și 23 decembrie vor fi efectuate teste antigenice pentru toți elevii. În cazul în care un copil nu este de acord cu acest lucru, trebuie prezentat un rezultat al unui test de la un laborator autorizat. În cazul în care un astfel de rezultat al testului nu este disponibil, copilul nu este autorizat să participe la cursuri.