ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectele de infrastructură din România sunt încurcate rând pe rând de diverse vietăți. După ce gândacul croitor al stejarului a blocat autostrada Pitești-Sibiu, acum peștii și păsările blocheză Centura Bacăului, parte a proiectului Autostrada Moldovei. Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, scoate la iveală problemele de la Centura Bacăului și arată răspunsul venit din partea Comisiei Europene.
 
Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, susține că există probleme la Centura Bacăului, prezentând răspunsul Comisiei Europene la o nouă sesizare făcută pe zona de mediu.
 
”V-am spus că Pitești-Sibiu este doar începutul problemelor de mediu legate de proiectele de infrastructură.
Iată că și Centura Bacăului , cel mai important proiect din Moldova, are aceeași soartă.
De data asta peștii, păsările și zonele protejate Natura 2000 sunt cauzele apărute "peste noapte”.
Guvernul Orban e spectator bineinteles, sau nu? În cazul Centurii Bacăului, pe lângă proiect, destabilizezi și singurul constructor de anvergură de pe piața din România.
Când eu vă spuneam că acest guvern este un guvern trădător de neam, nu mă credeați!? Iată dovada!!!”, scrie Răzvan Cuc pe Facebook.
 
În 2015, contractul de executie pentru autostrada Lugoj-Deva semnat în 2013 a atras numeroase critici. Urșii bruni nu mai pot migra între Munții Banatului și Munții Apuseni, susțineau atunci ecologiștii. S-au plâns direct la Bruxelles și astfel, compania de drumuri a fost nevoită să schimbe soluția tehnică.  În 2017,  liliecii din peștera aflată la Șoimuș, care au blocat lucrările la Autostrada Deva-Lugoj, au fost relocați

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews