ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda susținerilor autorităților britanice privind încetarea livrărilor din Federația Rusă, Marea Britanie continuă să achiziționeze petrol rusesc, informează Știripesurse, conform The Sunday Times.

Potrivit calculelor publicației, de la sfârșitul lunii februarie, în porturile britanice au sosit 39 de tancuri cu petrol rusesc, în valoare de peste 200 de milioane de lire sterline (238 de milioane de dolari), dar aceste transporturi nu au fost clasificate ca fiind rusești.

În special, în lunile iunie și iulie, livrările de petrol din Federația Rusă către Regatul Unit au fost estimate la 80 de milioane de lire sterline (95 de milioane de dolari), în timp ce rapoartele oficiale indică faptul că Regatul Unit nu a cumpărat deloc petrol din Rusia în perioada analizată.