ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-a încheiat renumărarea voturilor de la Sectorul 1 al Capitalei. Polițiștii și procurorii ar fi inspectat toți sacii cu voturile de la alegerile locale care au avut loc anul trecut, iar Daniel Tudorache de la PSD, fostul primar al Sectorului 1, are 1.700 de voturi peste actualul edil, Clotilde Armand. Anunțul a fost făcut, miercuri, pe surse, de România TV, potrivit EVZ.ro

Operațiunea propriu-zisă de renumărare a voturilor a aut loc la sediul Serviciului Control Intern, de la Poliția Capitalei, acolo fiind improvizat un spațiu cu această destinație. 10 polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ.

Conform datelor AEP, la alegerile din septembrie 2020 pentru funcția de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS, a câștigat scrutinul cu 40,94%, respectiv 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 de voturi.

Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat și a depus o plângere penală la Secția specială de anchetare a magistraților, după ce presa a difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitați saci cu voturi.

Dosarul a fost instrumentat de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pentru că a fost vizat președintele biroului electoral de sector, care este procuror.

Sorin Iașinovschi, procurorul de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, a declarat luna trecută, concret, că alegerile electorale au fost fraudate. Citiți INTERVIUL INTEGRAL cu procurorul Sorin Iașinovschi de la SIIJ, despre fraudarea alegerilor de la Sectorul 1, cenzurat de la difuzare în urma presiunilor Clotildei Armand: „Ceea ce s-a votat nu a fost și consemnat. La nivelul secțiilor există fraude.” 
 
Jurnalistul Mirel Curea este de părere că insistența cu care coaliția de guvernare (USR-PLUS-PNL-UDMR) a cerut desființarea Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ) se trage și din faptul că SIIJ e cea care a inițiat cercetarea în cazul fraudării de către USR-PLUS a alegerilor de la Primăria Sectorului 1, în urma căreia userista Clotilde Armand a câștigat pe nedrept fotoliul de primar. Ziaristul ironizează coincidența care a făcut că franțuzoaica să afle chiar de Ziua Franței (quatorze juillet) teribila veste că pesedistul Tudorache e dat câștigător la renumărarea voturilor.

„Clotilde! Cherie! Madam Armand! Vești bune, de catorz julie: 

A terminat SIIJ-ul treba astăzi, că d-aia trebuia desființat repede-repede, până astăzi. 

Unu. Lipsesc sacii cu voturile din 20 de secții de votare.

Doi. 12.5%, adică peste 11.000 de buletine de vot au dispărut.

Trei. Din sacii rămași, Tudorache are cu peste 1700 de voturi în plus. 

Setadire așa: trotinetiștii mata au scos sacii care conțineau voturile din 20 de secții, în vederea înlocuirii buletinelor cu vot pentru Tudorache, cu buletine în favoarea lu matale. Biensur, cu modificarea cuvenită, în procesele verbale. N-au mai apucat să pună sacii la loc, pentru că un trotinetist era sifon la un serviciu, te-a turnat, a apărut lume la locul faptei și filmulețul cu frauda, la Antena 3. Sifonul, camarad cu ăla care ți-a zis că sunt oprite camerele video din sala unde au fost depozitați sacii și cu încă unul, lângă matale și acum.

Și cum veștile bune au obiceiul să vină în serie, mai am una: TMB a respins ca „neîntemeiată” cererea prin care matale m-ai chemat în judecată. 

PS. Unde scrie „cu peste”, este pentru că trebuie să fac pe prostul, cum că nu știu cifrele exacte. Le știu, pupe!”, a scris Mirel Curea pe Facebook

Tot el a dat detalii despre modul cum s-au furat alegerile de la Sectorul 1 în cadrul emisiunii Arena EVZ Play de joi.

„Clotilde Armand a furat năpraznic alegerile. Am cifrele exacte ale fraudei electorale din sectorul 1. Au dispărut sacii cu voturi din 20 de secții de votare. Voturile erau numărate, cifrele erau foarte clare, însă nu terminaseră de audiat <trotinetiștii> lui Clotilde Armand. Unul a și turnat”, a declarat jurnalistul Mirel Curea, citat de EVZ.ro

În cadrul emisiunii „Contrapunct”, Robert Turcescu și invitații săi au anunțat cifrele exacte pe care Mirel Curea le-a aflat așa cum apar scrise în dosarul procurorilor care investighează acest caz de fraudă electorală. Puteți urmări înregistrarea emisiunii pe YouTube