ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ARTICOL APĂRUT ÎN URMĂ CU EXACT UN AN ȘI REPUBLICAT ÎN SERIA REMEMBER PLANDEMIA 
 
ACTUALIZARE 22.30: Întorsătură de situație în cazul morții Preasfințitului Gurie al Devei și Hunedoarei. Conform unei înregistrări audio, maicile care aveau grijă de Episcop reclamă că a intrat în colaps la scurt timp după injectarea cu o a treia doză de vaccin și a murit de accident vascular nu de Covid. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a dezmințit știrea falsă dată de HotNews, Adevărul și alte oficine ale sistemului că ar fi fost nevaccinat dar a susținut că moartea i s-a datorat îmbolnăvirii cu Covid.
 
ActiveNews a primit la redacție Certificatul de Vaccinare al Preasfințitului, pe numele de botez Georgiu Grigore, care arată că s-a injectat cu Johnson&Johnson pe 3 iunie 2021 la un Centru din Hunedoara (foto mai sus).
 
Dar pentru Johnson&Johnson nu s-a introdus încă nici un rapel pe piața din România. Chiar OMS susține că amestecarea vaccinurilor Covid este ca o loterie pe care nu o recomandă. Cu toate acestea, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a susținut că după AstraZeneca se poate lua la rapel Pfizer sau Moderna, fără a menționa însă nimic despre Johnson.
 
Alte surse apropiate Preasfințitului au confirmat pentru ActiveNews că acesta s-a vaccinat cu trei doze de vaccin dar fără a cunoaște marca serului experimental.
 
ÎNTREBARE: Cu ce a fost injectat PS Gurie la rapelul dublu și fatal?
 
ACTUALIZARE 23.30: Surse medicale apropiate Preasfințitului ne-au comunicat că după Johnson a făcut și două doze de PFIZER. După noi, cineva ar trebui să răspundă.
 
 
ȘTIREA INIȚIALĂ: Episcopul Devei și Hunedoarei, PS Gurie, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat cu Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a agravat în urmă cu două zile și a fost intubat, informează Basilica.ro
 
Conform știrilor oficiale el a murit azi în urma unui stop cardio-respirator în timp ce se încerca transferul lui la un alt spital, în Târgu-Mureș.  

Din informațiile noastre, PS Gurie se vaccinase cu toate cele trei doze, boala declanșându-se la scurt timp după a treia injectare cu ser Covid.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, el însuși vaccinat cu serurile Covid și infectat după vaccinare, a recunoscut că episcopul decedat de Covid făcuse injecțiile Covid care, din păcate, și-au dovedit (in)eficiența:
 
„Întrucât astăzi a apărut o știre falsă după plecarea din această viață a Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, vă rog sa primiți această mică, dar necesară precizare:
 
Preasfințitul era vaccinat.

Din nefericire s-a infectat și a ajuns la spital intr-o stare mai avansată a acestei perfide boli. Dumnezeu să odihnească sufletul bun și nobil al acestui vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos!”, a declarat Vasile Bănescu, citat de Știri pe Surse. Mai mult, PS Gurie avea diabet, boală considerată comorbididate cât și, probabil, obezitate. 

Iar asta, după un fake news rostogolit de Adevărul. HotNews, Observator News și alții, care îl dădeau pe episcopul BOR drept o victimă a... nevaccinării. FOTO:
 
 

BIOGRAFIE:

PS Gurie (Grigorie Georgiu) ar fi împlinit la finalul acestui an vârsta de 53 de ani. S-a născut în ziua de 31 decembrie 1968, în localitatea Huța – Chiuiești, județul Cluj, din părinții Teodor și Maria Georgiu.

A urmat Școala generală cu clasele I-IV din satul natal și clasele V-VIII la Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca (1976-1984), apoi Liceul „Traian Vuia” din Cluj-Napoca (1984-1988), Seminarul Teologic din Craiova (1988-1992) și Facultatea de Teologie din Craiova (1992-1996, cu licență).

A urmat cursuri de specializare la Facultatea de Teologie Catolică din Padova-Italia, secția de Teologie Sistematică (1996-1997), cursuri de doctorat la Institutul de Teologie Pastoral-Misionară din Padova (1997-2001).

Când a fost admis la Seminarul Teologic din Craiova era frate la Mănăstirea Lainici (1988-1989), apoi a devenit secretar de cabinet al mitropolitului Nestor Vornicescu (1989-1996) și a fost tuns în monahism cu numele Gurie.

A fost hirotonit ierodiacon (februarie 1990) și ieromonah (1992); a fost eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Craiova în perioada 1992-1996, a fost hirotesit protosinghel în 1996, apoi arhimandrit, în 2001. A fost vicar administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei în perioada martie 2000 – august 2001.

În luna iulie a anului 2001 a fost ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, iar câteva săptămâni mai târziu, hirotonit arhiereu cu titlul „Strehăianul”.

În urma înființării Episcopiei Devei și Hunedoarei, în 29 octombrie 2009, a fost ales episcop titular al eparhiei și înscăunat la Deva pe 29 noiembrie același an (2009).

Cât a fost la studii în Italia, a înființat comunitățile ortodoxe române din Padova, Pordenone, Treviso și Verona, a editat publicația lunară, Lumină Lină, a parohiei din Padova, a publicat diferite articole în presa religioasă din Italia (Oriente Cristiano, Difesa del popolo, II Gazzettino, Portavoce, ș.a.) dar și în reviste din țară.

A fost coautor la volumele „Meditații duhovnicești la sfârșit de modernitate” (1999) și „ Despre mântuirea sufletului în era postindustrială” (2001), a ținut conferințe pe teme de spiritualitate ortodoxă în țară și străinătate. Din 2011 predă în calitate de profesor suplinitor la Facultatea de Teologie din Alba Iulia.
 
Sursa biografiei: Basilica.ro