ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandra Păcuraru de la Realitatea TV, fiica omului de afaceri Maricel Păcuraru, cel cu care împarte postul de televiziune Cozmin Gușă, a transmis pe un grup de zeci de ziariști că a văzut Cerificatul de Vaccinare al filantropului Gigi Becali cât și pe cel al senatoarei Diana Șoșoacă.

Ziarista nu a primit nici o replică și nici nu a fost chestionată pe tema răspândirii de informații false / neverificabile de către colegii ei de grup sau chiar de către administratorul grupului, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, deși filantropul Gigi Becali tocmai l-a apărat pe Patriarhul Daniel atacat murdar de o subunitate de presă și, în plus, a avut și larghețea de inimă, creștinească, de a oferi tratament anti-Covid, gratis, pentru întreaga Românie.

Grupul de WhatsApp alcătuit de Vasile Bănescu reunește ziariști și vedete curtate de acesta, cărora le transmite mesaje preferențiale pentru disipat în presa.

Păcuraru răspundea tocmai unui astfel de mesaj care și-a găsit azi rapid loc prin presa preferaților. Cu toate acestea, Bănescu este admonestat de o altă vedetă de talia Alexandrei Păcuraru, Alex. Dima de la ProTV, care acuză întreaga Biserică și reprezentați de seamă ai ei de fapte închipuite.

Dima, pe urmele personajului patologic CTP, afirmă nici mai mult nici mai puțin decât că IPS Teodosie și PS Ambrozie ar trebui cercetați penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, când tot ceea ce combăteau cei doi ierarhi erau minciuna, deciziile anti-Constituționale cu privire la vaccinare și segregare și, nu în ultimul rând, e adevărat, bolile mintale (și nu numai) răspândite prin contactul neprotejat cu presa mituită.

Cele două posturi isterice, Realitatea TV și ProTV, care practică zi de zi pornografia fricii și propaganda morții, pe bani grași de la Guvern (milioane și milioane), în timp ce spitalele nu au oxigen și salvările lui Arafat benzină (zicem și noi), ar fi niște îngerași.

Iată mesajul-șopârlă halucinant/ă (mai glumim și noi, ca la Realitatea TV) al Alexandrei Păcuraru, care mai susține și că „a rugat instituțiile statului sa își facă treaba și să îi oprească din aceasta propagandă anti vaccin” pe cei doi numiți:

„Buna dimineața. Sigur ca ajuta! Sigur ca da! Voi prezenta mesajul diseară in cadrul emisiunii mele. Este strigător la cer ce se întâmpla in spitalele din ro, nici cei morti nici cei vii nu mai au loc. Și revoltător este ca am văzut doua certificate de vaccinare unul a lui Becali al doilea a Dianei Sosoaca care in continuare in spațiul public îndeamnă la nevaccinare..fiind doc medicale personale nu am voie sa zic nici sursa nici sa le arat dar am rugat instituțiile statului sa își facă treaba sa ii oprească din aceasta propaganda anti vaccin dacă așa este. Medicii din spitalele din tara spun ca peste 90% din cei Care mor sunt nevaccinați și este foarte trist ca pe patul de spital mor cu regret ca nu s-au vaccinat și fără un preot alături de ei. Am difuzat imaginile cu parintele care a intrat la ATI, in costum de pandemie!  E nevoie de iubire de semeni și unitate! Va imbratisez cu drag!”

Ce scrisese Bănescu:

„Bună dimineața!

Am văzut cu toții cumplitele imagini de la morgile unor spitale din București. Este copleșitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal și hrănit de un absurd conspiraționism.

De aceea, dacă credeți că ajută fie și puțin, vă rog să preluați acest scurt mesaj:

În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria rațională și urgentă a fiecăruia dintre noi, fie și în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala și să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere și recunoștință.

Vasile Bănescu”

Cum l-a pus la colț Dima pe Bănescu:

„Buna dimineata! Cu tot respectul, solutia e vaccinarea. Din pacate, BOR nu si a asumat aceasta pozitie. In plus, are destui "reprezentanti” (gr, ct…) care ar trebui cercetati serios pentru pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Ce frumos si normal ar fi fost daca aveam mesajul asta de la inceputul acestei povesti. Dar nu s a intamplat. Si de vina sunteti si dvs (reprezentatii si decedentii BOR) si noi, presa. Si vina asta trebuie sa ne o asumam si sa intelegem ceva din toate aceste greseli de comunicare.”

Bănescu nu îl contrazice pe Dima, ba chiar dimpotrivă:

„Asa cum știți, sunt deplin de acord.
Da, toți trebuie sa ne asumam, fie și in grade diferite, ceea ce trăim acum! Toți compunem comunitatea din care facem parte.
Cei ce au manipulat înțelegerea oamenilor majoritari fie prin conspiraționism, fie prin populism deșănțat, fie din nepăsare, fie din orgoliul de a-și impune un punct total neavenit de vedere, fie prin confundarea planurilor (cum e cazul unora care vorbesc in numele credinței si al Bisericii), toți aceștia ar trebui sa răspundă măcar in fata propriei conștiințe.
Cauzele tragediei prin care trecem sunt multe, dar ca întotdeauna, și in vinovăție există o ierarhie.

Aici Bănescu oferă exemplul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopulului, care susținea într-un mesaj de acum două luni vaccinarea Covid.

S-ar putea adauga și alte materiale in care personalități ale Bisericii îndeamnă la realism și rationalitate. Ele nu lipsesc. Frica însă persistă la mulți.
Curajul nu a încetat sa fie totuși o virtute.”, conchide Administratorul grupului.

ActiveNews așteaptă eventuale explicații din partea tuturor participanților la acest dialog colocvial în grup. Mai jos mesajul Alexandrei Păcuraru necontrazis de Vasile Bănescu care pare să cadă în aceeași greșeală ca și guvernanții, fără a înțeleage că el nu este Purtătorul de Cuvânt al Vaccinaților din Biserică, doi-trei ca el, ci al instituției care reprezintă marea majoritate a celor din această țară, nevaccinați și credincioși (poate nu atât de mult ca el), care nu doresc decât să li se respecte drepturile conferite de Constituția României și Dumnezeu, cum este, între altele, cel mai de preț: Libertatea.

Pentru aceștia, pe care chiar dacă vrea, chiar dacă nu vrea, e silit să-i reprezinte, ar fi fost de dorit ca purtătorul de cuvânt al Patrarhiei să ofere și sfaturi și îndrumări despre tratamentele anti-Covid existente, și nu numai trimiteri către injectarea forțată cu un ser experimental care conține compuși din fetuși umani, după cum recunosc și dezvăluie chiar angajații Pfizer, practica de acceptare a acestuia fiind nu numai anti-creștină ci și anti-umană.