ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O tânără de 17 ani, Sofia Benharira, a suferit un atac de cord luni (20 septembrie 2021) la liceul ei din Valabre, Gardanne, în regiunea franceză Bouches-du-Rhône, informează Enfance-libertes.fr

Eleva a fost transportată la spitalul din Aix-en-Provence și a murit marți dimineață la ora 6:00.

Medicii au spus familiei îndurerate că a fost vorba de o tromboză.

Această tânără nu avea nici un antecedent medical deosebit, era în perfectă stare de sănătate. Însă fusese injectată cu o primă doză de „vaccin” Covid pe 10 septembrie, potrivit unei persoane apropiate de familia fetei.

Decesul a fost anunțat pe site-ul firmei Pompes Funèbres Dumas Père et Fils din Gardanne: „Scumpă familie, dragi prieteni, Cu tristețe mare vă anunțăm decesul Sofiei, survenit marți, 21 septembrie 2021, la Aix-en-Provence. Acest spațiu privat e destinat să găzduiască gândurile voastre de condoleanțe sau amintiri. Mulțumim pentru mesajele voastre”, se arată în anunțul care a stârnit 206 comentarii din partea cunoscuților.

Această dramă subită ridică unele întrebări. Se așteaptă ca expertizele medicale și juridice să poată stabili cât mai curând cauzele decesului și să indice responsabilii pentru moartea copilei.
 
Reamintim că Franța a impus, la inițiativa președintelui socialist Emmanuel Macron, una dintre cele mai draconice legislații de obligativitate a vaccinării Covid din Europa, vizând în special angajații din domeniile în care se lucrează cu publicul - în special îngrijitori, medici sau profesori. Iată că s-a trecut și la vaccinarea „en fanfarre” a elevilor, cu rezultate pe care și România le va experimenta cât de curând, după ce vor da roade presiunile din ce în ce mai mari care se fac în școli.