ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk, directorul executiv al companiei Tesla și cel mai bogat om din lume, a achiziționat o parte semnificativă (dar nu mai mult de 10%) din acțiunile platformei de socializare Twitter, după cum reiese dintr-un raport publicat la Securities and Exchange Commission (SEC – autoritatea de reglementare a burselor americane), potrivit CNBC, citată de Știri pe Surse

Miliardarul deține circa 73,5 milioane de acțiuni la Twitter, adică echivalentul a 9,2% din gigantul Big Tech. Raportată la prețul de închidere al ședinței de tranzacționare de vineri, participația valorează 2,89 miliarde de dolari, relevă Ziarul Financiar

Luni, cu aproximativ două ore și jumătate înainte de startul sesiunii de pe Wall Street, acțiunile Twitter se apreciau cu 25,3% în premarket, prețul per unitate ajungând la 49,3 dolari la 13:50, ora României.

Fără creșterea din premarket de luni, capitalizarea Twitter atinge 31,5 miliarde de dolari.

Musk utilizează frecvent rețeaua de social media, unde are peste 80 de milioane de urmăritori. 

Miliardarul, deși vaccinat, a avut poziții nuanțate în privința pandemiei și a „vaccinurilor” Covid, spre deosebire de compania Twitter care, la fel ca Facebook, a susținut propaganda restricțiilor și a „eficacității” serurilor experimentale, cenzurând opiniile contrare. Rămâne de văzut cum se va împăca această linie dură a Twitter cu gândirea unuia dintre cei mai mari acționar ai săi, Elon Musk, care s-a arătat favorabil Convoiului Liberății de la Ottawa și împotriva obligativității vaccinării. Tot el l-a comparat pe premierul Canadei, dictatorul anti-putinist Justin Trudeau, cu Adolf Hitler. Pe de altă parte, Elon Musk s-a oferit să activeze sateliții Starlink deasupra Ucrainei pentru a le oferi Internet gratuit ucrainenilor rămași fără mijloace de comunicare în urma atacurilor armatei lui Putin.