ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conferința episcopală din Malawi a emis marți o directivă care interzice binecuvântarea uniunilor între persoane de același sex, ca urmare a confuziei generate de declarația Vaticanului prin care se permite binecuvântarea "cuplurilor de același sex".

O declarație oficială a conferinței episcopale din Malawi afirmă că "pentru a evita crearea de confuzii în rândul credincioșilor, direcționăm că, din motive pastorale, binecuvântările de orice fel pentru uniunile de același sex, nu sunt permise în Malawi", potrivit LifeSiteNews.

Luni, 18 decembrie, Papa Francisc și cardinalul Victor Manuel Fernández au emis Fiducia Supplicans, care permite "binecuvântări pentru cuplurile aflate în situații neregulamentare și pentru cuplurile de același sex", în contradicție cu învățătura catolică imuabilă potrivit căreia Biserica nu poate binecuvânta relațiile păcătoase.