ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PS Ignatie, episcopul Hușilor, îl îndeamnă pe patriarhul Kirill al Rusiei să îi amintească „liderului pravoslavnic” de la Kremlin că „Ortodoxia este întotdeauna de partea iubirii, nu a războiului sau a urii”.

„Războiul este cel mai perfid și întunecat atentat al diavolului la civilizația iubirii instaurată de jertfa unică a Mântuitorului Hristos pe Cruce.

Orice creștin, implicit cel ortodox, care poartă în minte și în inimă Evanghelia Domnului Hristos, trebuie să lupte pentru menținerea iubirii între națiunile pământului.

Patriarhul Kirill al Rusiei are îndatorirea morală să îi amintească liderului pravoslavnic de la Kremlin atât cuvintele Imnului dragostei din Epistola I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel: „Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul”, cât și faptul că Ortodoxia este întotdeauna de partea iubirii, nu a războiului sau a urii”, a scris PS Ignatie, Episcopul Hușilor, joi, pe Instagram
 
Episcopul Hușilor are motive întemeiate să fie îngrijorat, întrucât județul Vaslui este unul de frontieră - chiar dacă nu cu Ucraina, ci cu Republica Moldova, care a instaurat deja starea de urgență timp de două luni.