ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Flori, cadouri pentru copii, exclamații de bucurie și lacrimi – acestea au fost ingredientele pe care doctorița Camelia Smicală și copiii ei mai mici, Mihai și Maria le-au primit la primii pași făcuți pe pământ românesc.

Sfârșitul calvarului doctoriței Cameliei Smicală, care astăzi a ajuns în România împreună cu toată familia, inclusiv cu Mihai și Maria, cei doi copii sechestrați zeci de luni de statul finlandez, transmite cotidianul nemțean Vestea.net.

Alături de cei menționați mai sus sunt și Andreea (fiica mai mare) și Ari (noul soț al Cameliei) iar imaginile de mai sus surprind momentul în care toți aceștia au fost întâmpinați la Aeroportul Otopeni de câțiva prieteni.

„Mulțumim din suflet. Vă iubim pe toți. Mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi. Care v-ați rugat pentru noi. Voi toți sunteți familia noastră”, a spus Camelia Smicală, cu ochii în lacrimi, la finalul întâlnirii cu românii care au așteptat-o la Otopeni.

Probabil că în această seară, Camelia și familia ei vor ajunge la Piatra Neamț acolo unde părinții ei îi așteaptă cu atîta emoție. În toți acești ani de calvar, părinții Cameliei (pensionari octogenari) nu au obosit să pledeze cauza fetei lor și a celor doi nepoți. Au făcut apeluri către autorități, au dat declarații presei, au participat la mitingurile de susținere.

Drama Cameliei și a celor doi copii (ajunși între timp adolescenți) a început în martie 2015, de la acest moment filmat și disponibil AICI

De-a lungul acestor ani de luptă care uneori părea a fi imposibil de câștigat, Camelia Smicală a avut aproape și rude, organizații ale societății civile românești, o parte din presă și Biserica Ortodoxă (prin reprezentanți din Europa dar și din România), oameni simpli care au luat poziție împotriva acestei crunte nedreptăți, conchide cotidianul nemțean.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Citiți și Camelia Smicală ne dă vestea bună a zilei și a anului: Copiii ei sunt, definitiv, ACASĂ