ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 10 februarie 2021, chiar în ziua în care România aniversa 75 de ani de la semnarea Tratatului de Pace de la Paris, prin care se reconsfințeau drepturile românilor asupra Transilvaniei, o instanță de judecată din Ungaria, pardon, România, hotăra că eroii români nu mai au dreptul de a fi cinstiți în propria lor țară și dispunea demolarea a 52 de cruci și a unei Troițe de piatră ridicate cu toate aprobările legale în Cimitirul internațional de la Valea Uzului. Acțiunea anti-creștină și anti-românească este fără precedent în România post-decembristă. Asemenea acte barbare s-au mai petrecut în România doar după invadarea ei de către hoardele bolșevice și, anterior, în timp ocupației horthyste a Ardealului. Din câte știm noi un singur potrivinic are Crucea pe acest pământ și acela este diavolul.

Totul s-a executat pentru a se da satisfației Ungariei filo-rusului Viktor Orban și reprezentanților ei extremiști în România, UDMR, formațiune politică anti-statală care are inclusă în programul ei obținerea autonomiei Transilvaniei.

Practic, Tribunalul Bacău a anulat autorizația de construire emisă pentru parcela românească din cimitirul militar Valea Uzului și a dispus demolarea construcției „ilegale”, transmite agenția maghiară MTI, citată cu satisfacție de G4.

Alte publicații maghiare care s-au entuziasmat cu aceeași satisfacție: Maszol.ro și Szekelyhon.ro. Decizia a fost comentată în aceeași termeni de fosta deputată UDMR de Covasna Erika Benkő, la rândul ei o filo-rusă, după cum se poate vedea de pe pagina ei de socializare în ce privește războiul care bate la granițele Ucrainei. Reamintim că președintele UDMR Kelemen Hunor afirma despre filo-rusul Viktor Orban că „nu este un dictator ci este un om extrem de talentat, poate cel mai talentat om politic din această regiune”, cu care el se înțelege nemaipomenit de bine. Interesant de observat că pretinsul site pro-american și pro-european G4media (care încasează de altfel și bani europeni pentru propagandă fadă) pare să aibă orbul găinilor când e vorba de relația de cârdășie a UDMR cu mult blamatul pe gură PSD, dar mai ales cea de subordonare a liderilor UDMR față de Viktor Orban, aliatul principal al lui Vladimir Putin în UE și NATO. Chiar zilele trecute, de altfel, Ungaria a anunțat că refuză noi trupe NATO pe teritoriul ei, pentru a mulțimi cerințele Moscovei. Pentru cine lucrează, așadar, G4?

Minuta hotărârii a fost publicată pe portalul instanțelor de judecată din România. Hotărârea judecătorească nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Potrivit just.ro minuta ședinței este aceasta:

  • Admite in parte cererea
    Soluția pe scurt:
    Admite excepția lipsei de interes a acțiunii formulate de reclamanta Asociația Pentru Protecția Drepturilor Minoritare Miko Imre și respinge acțiunea principală formulată de această reclamantă ca fiind lipsită de interes. Respinge excepția lipsei de interes și excepția lipsei calității procesual active, privind reclamanta Comuna Sânmartin. Admite în parte cererea principală formulată de reclamanta Comuna Sânmartin. Admite acțiunea conexă formulată de Instituția Prefectului - Județul Bacău și Prefectul Județului Bacău. Anulează autorizația de construire nr 69/17.12.2018 pentru lucrări de construire monument cimitir internațional și 50 de cruci pentru eroii români emisă de Primarul Comunei Dărmănești și dispune desființarea lucrărilor executate în baza acestei autorizații de construire. Admite cererea de intervenție accesorie formulată de intervenienta UAT Județul Harghita. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenție principală formulată de intervenienta UAT Județul Harghita pentru lipsa procedurii prealabile. Obligă pârâții la plata către reclamanta Comuna Sânmartin a sumei de 350 lei reprezentând cheltuieli de judecată constând în taxa de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, calea de atac se va depune la Tribunalul Bacău -secția a II-a civilă, sub sancțiunea nulității. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței, astăzi, 10.02.2022
    Document: Hotarâre 89/2022 10.02.2022.

Tartorul PSD din Bacau Valentin Ivancea a acționat împotriva românilor

Reamintim că Prefectul Județului Bacău care a înaintat acțiunea în favoarea maghiarilor și împotriva eroilor români înmormântați la Valea Uzului este PSD-istul Valentin Ivancea, actualul președinte al Consiliului Județean Bacău, aflat în strânse relații cu UDMR.

Mai aducem aminte că, după ridicarea frumoasei Troițe din Cimitirul internațional, ca parte a hărțuirii românilor, președintele formațiuniii extremiste anti-statale UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat cu emfază că i-a cerut premierului PSD de atunci Viorica Dăncilă demolarea Troiței prin retragerea de către ministrul Culturii a avizului dat pentru „valoarea artistică” a crucii de piatră instalată în cimitirul Valea Uzului, susținând că aceasta ar reprezenta „un simbol legionar, care promovează șovinismul și xenofobia”. Ba chiar Kelemen Hunor a mers mai departe, amenințând cu sesizarea Institutului „Elie Wiesel” cu privire la amplasarea acestui monument.

În acest sens, până și INSH „Elie Wiesel”, în răspunsul la o solicitare a publicației foarte în temă TransparentNews.ro cu privire la simbolistica monumentului funerar în cauză, a fost obligat să admită că „Simbolul este răspȃndit ȋn ȋntreaga Europă cu o frecvență sporită pe monumente funerare din Irlanda și Scoția. Ȋn Romȃnia se ȋntȃlnește cu precădere ȋn zona Maramureșului, atȃt pe monumente funerare, cȃt și pe porțile de lemn maramureșene.”

La vremea respectivă și Patriarhia Română a dat curs unei solicitări pentru lămurirea simbolisticii crucii din cadrul ansambului monumetal din Valea Uzului, precizând că „nu poate fi vorba acolo de un simbol al vreunei mișcări, ci de o Sfântă Cruce, de tip celtic, model întâlnit în multe locuri din țara noastră din cele mai vechi timpuri”, amintește TransparentNews.

Decizia prefectului de Bacău din 2020, Valentin Ivancea, care, teoretic, ar fi trebuit să susțină deciziile perfect legale ale primăriei Dărmănești nu pot fi scoase din contextul electoral, mai ales în condițiile în care luni ar urma să fie votat noul Guvern PNL, iar PSD este disperat să mai rămână la putere măcar câteva săptămâni pentru a mai arunca ceva bani la primari și a-și asigura intrarea în turul doi al alegerilor prezidențiale, nota Newsmaker în urmă cu doi ani sub titlul BLATUL PSD-UDMR merge mai departe.

Prin acțiunile în contencios administrativ înaintate Tribunalului Bacău, prefectul a contestat autorizația de construire emisă pentru modificarea de către partea română a cimitirului, iar în cealaltă a contestat hotărârile prin care primăria a inclus terenul cimitirului în proprietatea publică a orașului.

Acțiunea anti-românească a avut loc în condițiile în care prefectul avea cunoștință de faptul că Primăria Dărmănești a adus ca dovadă, în ceea ce privește dreptul de posesie asupra terenului, un extras de carte funciară în care ea apare ca proprietar asupra terenului pe care se află Cimitirul militar internațional de la Valea Uzului!

Fostul prefect trădător cunoaștea foarte bine că litera și spiritul legii spun că Cimitirul militar internațional din Valea Uzului aparține, până la o decizie finală a comisiei de grănițuire sau a instanței, de fapt și de drept, Primăriei Dărmănești, aspect care a condus, de altfel, și la eliberarea dreptului de proprietate asupra necropolei! 

Ei bine, Tribunalul din orașul reședință de județ în care tartor al întregului județ e același fost prefect PSD, nu a ținut cont de faptul că procesul privind grănițuirea nu s-a încheiat, deși Primăria Dărmănești solicitase o amânare pentru a se putea ține cont de decizia instanței în acest caz.

Cunoscând istoricul post-decembrist al județului dominat de MAFIA PSD - cu al ei super-tartor încă de pe vremea PCR acum la închisoare - considerăm că există suspiciuni rezonabile care ar trebui investigate de Consiliul Superior al Magistraturii și Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție, cât și de SRI, cu privire la integritatea și independența celor care au judecat acest caz la Tribunalul Bacău, în orașul dominat azi de fostul prefect PSD-ist Valentin Ivancea aflat în blat politic cu extremiștii UDMR fideli Budapestei subordonate Moscovei .

Nu în ultimul rând amintim de interesul pentru cele 40.000 de hectare de pădure care ar putea anima și mai mult patriotismul maghiarilor din Harghita pentru bucata de pământ pe care se află Cimitirul internațional Valea Uzului.

Cunoscutul apărător al drepturilor românilor din teritoriile românești ocupate, Mihai Tîrnoveanu, a transmis azi că românii nu vor permtite demolarea Crucilor „decât dacă buldozerele ne fac și pe noi una cu pământul. Nu vreau să pun răul în față, sper ca recursul pe care-l va face Primăria Dărmănești să aibă izbândă. Am încredere că domnul Primar Constantin Toma va lupta până la capăt.” a spus acesta. Vom reveni cu detalii.

ISTORICUL AGRESIUNII MAGHIARE DE LA VALEA UZULUI: BLASFEMIA ACOPERIRII CRUCILOR ROMÂNILOR CU PUNGI DE GUNOI

CUM A ÎNCEPUT TOTUL

Jurnalistul Lucian Ionescu de la TransparentNews face istoricul situației: „Înaintea alegerilor parlamentare din anul 2019, toate cele 52 de cruci ale eroilor români, dar și monumentul din Cimitirul Valea Uzului, au fost acoperite cu saci negri de plastic. Poliția din Bacău a declanșat o anchetă. Cu două zile înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai, UDMR a anunțat suspendarea protocolului de colaborare cu coaliția PSD-ALDE până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, dă dovadă din nou de creativitate în a amorsa tensiune, dezinformare și ură etnică, căci, la inițiativa sa, Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului a fost încuiat cu lacăt, după ce grupuri de români și-au anunțat intenția de a sărbători Ziua Eroilor (celebrată în 6 iunie, de Înălțarea Domnului), la locul de odihnă al ostașilor căzuți eroic, din Valea Uzului.

Borboly Csaba a participat personal la acțiunea de închidere cu lacăte a cimitirului, deși această decizie a aparținut Consiliului Local Sânmartin, localitate care susține, fără dovezi palpabile, că cimitirul i-ar aparține. La câteva ore de la adoptarea hotărârii CL Sânmartin, prefectul județului Harghita a atacat-o în contencios administrativ, ceea ce a făcut, pe cale de consecință, ca hotărârea să fie suspendată de drept.

Borboly Csaba a participat, astfel, la un demers nelegal. Extrasul de carte funciară solicitat de Primăria Dărmănești dovedește că perimetrul nu face parte din jurisdicția comunei Sânmartin și a județului Harghita, ci este o bucată din teritoriul deținut legal de orașul Dărmănești, din județul Bacău.

ROMÂNII VOIAU SĂ-ȘI OMAGIEZE ÎNAINTAȘII

Borboly Csaba, cel mai probabil cu acceptul lui Kelemen Hunor, a decis să organizeze, înainte cu o oră de acțiunea asociațiilor românești, autorizată de Primăria Dărmănești, un lanț uman viu în jurul cimitirului internațional, mizând astfel pe faptul că românii vor fi împiedicați să intre în cimitir.

Anterior, în 29 mai, Consiliul Local Sânmartin emitea, ilegal, o hotărâre de închidere a cimitirului cu un lacăt amplasat pe poarta cimitirului de Borboly Csaba. Deși hotărârea de consiliu local a fost atacată în contencios administrativ și, implicit, suspendată de drept, niciuna dintre autoritățile îndreptățite (Poliție, Jandarmerie) nu a dispus îndepărtarea lacătului abuziv amplasat de politicienii UDMR.

JANDARMERIA ROMÂNĂ NU A SESIZAT NICIO NEREGULĂ

Jandarmeria Română a emis un comunicat prin care precizează, fără echivoc, faptul că la Valea Uzului nu au existat violențe între participanți sau între participanți și forțele de ordine.

Comunicatul Jandarmeriei demontează și dezinformările UDMR cu privire la presupusa vandalizare a unor cruci, precizând că nu au fost identificate astfel de situații.

Ziua Eroilor la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului a cuprins momente pline de patriotism și de respect față de toți eroii din cimitir, indiferent de etnia lor. E adevărat, liniștea adecvată evenimentului a fost perturbată de prezența unui lanț uman aflat în fața cimitirului, mult după ora de începere prevăzută în programul avizat de autoritățile publice din Dărmănești, de care aparține în mod legal, juridic și administrativ, Cimitirul Internațional.”

Reamintim organelor în drept, Parchetului General și Poliției locale, că deși UDMR pozează în victimă, patronează în centrul municipiului Odorheiu Secuiesc busturile – fără avizele legale ale Ministerului Culturiicriminalului de război antisemit și antiromân Wass Albert alături de cel al scriitorului pro-nazist și antisemit Nyírő József, fără ca Ministerele responsabile, de Interne și al Culturii, cât și Institutul „Elie Wiesel” sau Instituția Prefectului, să aplice măsurile legale.