ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) nu a aprobat niciodată, de fapt, vaccinul Pfizer-BioNTech disponibil în prezent în Statele Unite, a declarat săptămâna aceasta senatorul republican american Ron Johnson din Wisconsin în emisiunea lui Tucker Carlson de la Fox News, potrivit LifeSiteNews.

„Aceste ordine (de vaccinare - n.n.) au la bază înșelătoria perpetuată de FDA, conform căreia am avea acum un vaccin aprobat. Nu avem un vaccin aprobat în America”. „Au făcut-o pentru Comirnaty - este disponibil, cred, în Europa, dar vaccinul Pfizer disponibil în SUA nu este aprobat de FDA - are o autorizație de utilizare de urgență (EUA)”.


Senatorul republican a adăugat că a trimis o scrisoare către FDA la câteva zile după ce agenția a aprobat vaccinul Covid de la Pfizer sub marca Comirnaty, care este „distinct din punct de vedere legal” de vaccinul Pfizer și care rămâne doar cu autorizația de utilizare de urgență, potrivit FDA.

Un document de informare al FDA pentru vaccinul Pfizer-BioNTech publicat în august descria cele două vaccinuri ca fiind „distincte din punct de vedere legal, cu anumite diferențe care nu afectează siguranța sau eficacitatea”, cu mențiunea că vaccinurile „pot fi folosite în mod interschimbabil”.

Reprezentanții Pfizer au declarat că aceste deosebiri se referă la diferențele de fabricație, cum ar fi utilizarea unor locații diferite sau materiale de la furnizori diferiți, dar nu și la formulare.

„Nu există nicio îndoială că acțiunea FDA va duce la și mai multe impuneri de vaccinare obligatorie și la creșterea presiunii asupra celor care aleg în prezent să nu se vaccineze”, a arătat senatorul Johnson în scrisoarea sa către șefa FDA, Janet Woodcock, datată 26 august.

„Există în SUA o cantitate suficientă de vaccin Comirnaty pentru a se garanta că cei care sunt vaccinați în urma acestor ordine vor primi versiunea aprobată de FDA? Sau este mai probabil (sau mai sigur) că aceștia vor fi vaccinați folosind vaccinul administrat conform autorizației de urgență revizuite?”

„Aștept cu interes să primesc un răspuns la acest număr limitat de întrebări până cel târziu pe 30 august 2021”, i-a scris acesta lui Woodcock. „Răspunsurile dvs. sunt de o importanță vitală pentru americanii care vor fi acum forțați să ia decizii care le pot schimba viața, ca răspuns la obligativitatea impusă de angajatori, de armată și de sistemul de învățământ, declanșată de scrisorile d-voastră din 23 august 2021.”

„Dacă nu există o cantitate suficientă de vaccinuri Comirnaty pentru cei care cedează la constrângerea ordinelor, nu cumva FDA aprobă de facto ordinele de vaccinare care utilizează vaccinurile EUA?”

Johnson i-a spus lui Tucker Carlson că FDA nu a răspuns încă la întrebările sale. „De ce mint practic poporul american? Aceasta este o întrebare serioasă, care trebuie pusă”, a spus el, adăugând că „ne distrugem sistemul de sănătate cu aceste ordine [de vaccinare]”.

Administrația Biden s-a folosit în mod repetat de aprobarea acordată de FDA produsului Comirnaty pentru a impune obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19.

„Dintre cei aproape 80 de milioane de americani eligibili care nu s-au vaccinat, mulți au spus că așteaptă aprobarea din partea Food and Drug Administration - FDA.  Ei bine, luna trecută, FDA a acordat această aprobare”, a declarat Joe Biden într-un anunț făcut luna trecută cu privire la obligativitatea vaccinării pentru toți angajații federali și pentru marile întreprinderi private. Așadar, timpul de așteptare a luat sfârșit”.