ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu, critică tendința unor oameni de a amplasa icoane în birouri.”, sună o informare de la ȘtiripeSurse care prezintă din start un fals perpetuat constant de noul iconoclast. Bănescu nu este purtător de cuvânt al BOR ci eventual al sediului instituției Patriarhiei Române.

„Birouri tapetate strident cu icoane. Iconostase improvizate ostentativ în spații ale imposturii, uneltirii, mimării credinței contrazise flagrant de fapte.

„Credința” surogat în efectul magic protector al sacrului la umbra căruia se poate profana în voie.

„Credința” idolatră și absurdă că forma atrage automat fondul, că formalismul are legătură cu creștinismul, că apucătura e tradiție dinamică și Ortodoxia ieftin ortodoxism mustind de populism.

Singura legătură cu „cele nevăzute” - a te face nevăzut la momentul potrivit.

Desigur, credința și creștinismul, ca și Viața, sunt în altă parte.

Partea cea bună” pe care ar trebui să o alegem, în cunoștință de cauză, toți”, a scris pe pereții Facebook Vasile Bănescu, potrivit sursei citate.

Postarea în cauză a fost semnalată cu promptitudine de site-ul anticreștin G4Media, care îl susține cu abnegație. 2000 de persoane au dat „like”. Teologul poate fi satisfăcut.

În iunie anul acesta, același Vasile Bănescu afirma că rugăciunea ”Doamne ajută!” trebuie ”denunțată igienic”...

Pentru lămuriri, o mare Mănăstire a explicat deja de ce „Dl. Vasile Bănescu nu reprezintă Biserica Ortodoxă”.