ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător federal i-a cerut lui Anthony Fauci și secretarului de presă al Casei Albe să predea corespondențele lor cu giganții din social media, scrie The Defender.
 
Hotărârea provine dintr-un proces în care se menționează că administrația Biden a colaborat cu aceste companii pentru a cenzura informațiile anti vaccin,

Un judecător federal a ordonat marți unor oficiali de rang înalt ai administrației Biden - inclusiv Dr. Anthony Fauci și secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre - să predea în termen de 21 de zile corespondențele lor cu giganții Social Media.

Hotărârea provine dintr-un proces intentat la începutul acestui an de procurorul general al statului Missouri, Eric Schmitt, și de procurorul general al statului Louisiana, Jeffrey Landry, care susțin că administrația Biden a colaborat cu firmele Big Tech Twitter, Meta (compania mamă a Facebook), Youtube, Instagram și LinkedIn pentru a cenzura anumite puncte de vedere sub pretextul de a preveni vehicularea "dezinformării".

Judecătorul districtual american Terry Doughty a ordonat în iulie administrației Biden să prezinte rapid înregistrările solicitate de reclamanți în cadrul procesului de cercetare.

La 2 august, Schmitt și Landry au depus cereri de descoperire pentru a obține documente și informații de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) și de la directorul acestuia, Fauci; secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre; chirurgul general, Dr. Vivek Murthy; și fostul director executiv al Consiliului de guvernanță pentru dezinformare, Nina Jankowicz.

De asemenea, avocații reclamanților au trimis cereri de prezentare a documentelor și către CDC; Agenția pentru securitatea cibernetică și securitatea infrastructurii și directorul acesteia, Jen Easterly; Departamentul de Securitate Internă al SUA (DHS); și Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS).

Solicitările au avut ca rezultat un set de documente care au dezvăluit că peste 50 de lucrători ai administrației Biden și 12 agenții americane au fost implicați într-o campanie de cenzură pe rețelele sociale.

Cu toate acestea, unii oficiali guvernamentali - inclusiv Fauci - au refuzat să furnizeze înregistrări sau să răspundă la orice întrebare pusă de reclamanți, susținând că acele corespondențe erau protejate de privilegiul executiv.