ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania de stat Hidroelectrica a plătit, în noiembrie 2015, un onorariu de 15.790 de lei casei de avocatură Biriș Goran, al cărei asociat este Gabriel Biriș, actualul secretar de stat la Finanțe, în contul reprezentării Hidroelectrica într-un litigiu cu ANAF, potrivit raportului din noiembrie 2015 al administatorului judiciar Euro Insol.

Dimensiunea întregului contract, semnat cu Goran Biriș în august 2014, și speța exactă nu a putut fi dezvăluită de Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. "Avem zeci de litigii, lucrăm cu 30 de case de avocatură, chiar nu mai știu”, a declarat Borza, pentru economica.net.

Secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Gabriel Biriș, după ce jurnaliștii publicației Kamikaze au dezvăluit că Biriș, care întenționează să impoziteze oamenii fără venit din România, deține, conform declarației de interese, 25% dintr-un offshore cipriot, care nu plătește niciun ban impozit statului român.