ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD Florin Iordache a declarat marți, la dezbaterea organizată de Coaliția pentru Familie la Palatul Parlamentului, că social-democrații vor susține inițiativa de revizuire a Constituției în sensul definirii căsătoriei ca uniune între bărbat și femeie și vor mobiliza cetățenii pentru a veni și a vota favorabil la referendum.

Grupul PSD a susținut, susține și va vota modificările pentru revizuirea Constituției. Este un prim pas, va urma apoi referendumul și acolo noi vom mobiliza - și la data declanșării referendumului - vom mobiliza cetățenii să vină și să susțină această modificare normală a Constituției. Grupul PSD, în totalitatea sa, va susține această inițiativă. Contați pe PSD pentru această modificare a Constituției”, a transmis Iordache punctul de vedere al PSD, conform Mediafax.

PSD a susținut și a considerat foarte important demersul celor peste 3 milioane de români care au semnat pentru această inițiativă, a mai afirmat Iordache.

„Considerăm că, într-adevăr, Constituția trebuie modificată. Au fost anumite dezbateri în Parlament, dacă trebuie discutată la Cameră sau Senat, care s-a tranșat. Deja la Cameră avem un raport care a fost înaintat plenului. Probabil că în prima săptămână, la început lunii mai, vom avea și votul final pe aceste modificări ale Constituției, urmând apoi să plece la Senat”, a mai spus Iordache.
 
Reamintim că înaintea alegerilor din decembrie 2016, Coaliția pentru Familie a încheiat protocoale de colaborare cu Partidul Social Democrat, cu Partidul Național Liberal și cu Alianța Liberalilor și Democraților din România, în vederea susținerii inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a art. 48 (1) din Constituția României. 
 
Anul trecut, în mai, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției. Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor'”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.