ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Robert Redfield, fostul șef, în perioada 2018-2021, al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a declarat, în calitate de martor, în fața unei comisii din Congresul American că agențiile americane au finanțat manipularea unor viruși în laboratorul din Wuhan, China, potrivit unui material publicat de BBC, relatează Bursa.

Robert Redfield a afirmat că, deși a susținut de la începutul pandemiei teoria privind scurgerea din laborator a acestui virus, el a fost eliminat din comitetul de analiză din cadrul CDC, deoarece teoria sa a fost respinsă inițial de Anthony Fauci, șeful instituției publice americane, ca fiind "complet neadevărată".
 
„Nu încape îndoială că Anthony Fauci a finanțat cercetări care au dus la apariția virusului”, a spus Redfield, potrivit The Defender.

"Mi s-a spus (n.red. - de către cei de la CDC) că vor o singură narațiune și că eu, evident, am un alt punct de vedere. Practic au distrus orice dezbatere cu privire la originea virusului", a mai afirmat Redfield.

Conform sursei citate, Robert Redfield a mai oferit, în cadrul audierii, congresmanilor și alte elemente interesante, referitoare la opoziția pe care a manifestat-o împotriva cercetării câștigului de funcție pentru viruși, care sunt manipulați în mediile din laboratoare, pentru a deveni mai infecțioși. 
 

Referindu-se la aceste manipulări a virușilor, Redfield a afirmat că agențiile americane au finanțat astfel de cercetări în laboratorul din cadrul Institutului din Wuhan, lăsând să se înțeleagă că astfel de cercetări au dus la apariția Sars-Cov 2.

Redfield a spus că natura extrem de infecțioasă a virusului îl deosebește de alte coronavirusuri și a afirmat că este puțin probabil ca Sars-Cov 2 să fi evoluat așa în mod natural.

VIDEO: