ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele ieromonah Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica a trecut la Domnul luni, la vârsta de 49 de ani. A fost intendent al Patriarhului Teoctist, informează Basilica.

Vedeți și Preotul Sorin Buzatu din Vrancea a trecut la cele veșnice, la numai 40 de ani, după o scurtă și grea suferință

Părintele Ioachim Enea s-a născut în data de 20 februarie 1975, primind la botez numele Ioan. A avut o soră geamănă și alți 6 frați, dintre care unul a ajuns, de asemenea, ieromonah.

După absolvirea școlii gimnaziale din satul natal Cerchejeni, județul Botoșani, intră ca frate la Mănăstirea Cozancea, la vârsta de 14 ani. A fost tuns în monahism în anul 1995, la vârsta de 20 de ani, de părintele stareț Iosif Grigore.

Între anii 1996-1997, efectuează stagiul militar obligatoriu, fiind încorporat la Botoșani și detașat la București. Ulterior depunerii jurământului militar, a fost trimis ca jandarm la Patriarhie, aici rânduind Dumnezeu să ia binecuvântare de la vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist. În urma întâlnirii, Patriarhul Teoctist l-a solicitat ca intendent, transmite Mănăstirea Cernica.

În perioada de activitate desfășurată la Patriarhie, a definitivat studiile în cadrul seminarului Teologic de la Mănăstirea Cernica, mai apoi absolvind Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești.

A fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Cernica în anul 2007 de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. De atunci și până în prezent a fost sub ascultarea de econom al mănăstirii.

A trecut la cele veșnice în ziua de luni, 15 aprilie 2024, la vârsta de 49 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri la Mănăstirea Cernica, începând cu ora 12:00.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Veșnica lui pomenire!

Citiți și Doliu la Mănăstirea Neamț: Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu a trecut la Domnul la numai 48 de ani