ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din nefericire, există mulți agenți economici care, deși persecutați, închiși, redeschiși, restricționați de statul maniac supra-reglementator, în loc să se orienteze împotriva dușmanului care le surpă afacerile, îmbrățișează oportunist simbolurile, propaganda și atitudinile acestuia, sperând că vor lua ceva mai puțină bătaie dacă își vor demonstra „fidelitatea” față de călău.

După ce am aflat despre anumiți patroni de restaurante care s-au aliat cu guvernul împotriva propriilor clienți, sugerând că nu vor mai servi decât vaccinați, deci înjumătățindu-și de bunăvoie clientela în speranța că astfel nu va mai exista pretext pandemic pentru închiderea periodică a afacerii, mai primim la poșta redacției o mărturie la fel de halucinantă: o agenție de pariuri din Deva și-a pus pe ușă, pe lângă pomelnicul de îndemnuri la igienizare-distanțare-protecție, și mesajul „Jucăm responsabil! Ne vaccinăm”. Ce-are/au responsabilitatea cu jocurile de noroc și vocile private cu cântarea plandemiei de stat, sunt două întrebări pentru mințile încă obișnuite „să conteste” narativa oficială. Obicei care, știm de la premierul Cîțu-Mîțu (scuzați cuvântul „premier”!), trebuie eliminat cu orice preț.

Dar un substrat există: la fel ca sălile de fitness, și sălile de jocuri au fost prejudiciate suplimentar o dată cu intrarea în vigoare a ultimelor înăspriri de restricții. Acelea care i-au făcut pe unii români să iasă în stradă 10 zile în șir. Dar patronii, săracii, sunt mai șmecheri decât restul lumii: ei vor să-i demonstreze agresorului că sunt „băieți cuminți” și că fac ce vrea el chiar dacă nu-i bate, în speranța că scapă nebătuți. Cu așa atitudine, așa rezultate!